Dinosaurussen-protest tegen het stierenvechten in Pamplona

Dinosaurussen-protest tegen het stierenvechten in Pamplona
Beeld: YouTube / screenshot

Dinosaurussen-protest tegen het stierenvechten in Pamplona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Op 6 juli beginnen na een corona-onderbreking van twee jaar weer de San Fermin festiviteiten in Pamplona. Een van de bekendste onderdelen daarvan is natuurlijk het stierenrennen maar ook het stierenvechten is nog steeds een bloederig onderdeel van deze populaire festiviteiten in Navarra. Maar volgens AnimaNaturalis en PETA is dat prehistorisch en dus vond er een dinosaurussen-protest plaats in de straten van Pamplona.

AnimaNaturalis voert de actie ‘San Fermin sín sangre’ waarbij de organisatie die opkomt voor de rechten van dieren al meer dan 280.000 handtekeningen via DEZE website heeft verzameld (jij kunt ook je handtekening plaatsen). Het is alweer het 18e jaar dat de activisten van AnimaNaturalis samen met het Europese PETA in Pamplona actie voeren maar tot nu toe elke keer zonder succes.

Volgens Jana Uritz, vertegenwoordiger van AnimaNaturalis in Navarra, is het debat over de toekomst van het stierenvechten in Spanje nog nooit zo levendig geweest en de autoriteiten hebben de plicht om zich zonder halve maatregelen over dit onderwerp te positioneren. De actievoerders willen dat de autoriteiten de nodige moed verzamelen om het martelen en doden van dieren voor plezier en op barbaarse wijze te verbieden.

Tijdens de festiviteiten in het pre-Covid jaar 2019 werden er nog 54 stieren gedood in de stierenarena in Pamplona. Dat aantal kan makkelijk weer gehaald worden tijdens het eerste stierenvechten sinds 2019 in Pamplona en daar moet volgens AnimaNaturalis en PETA een einde aan komen.

Ga naar de inhoud