Nederlander gearresteerd in Barcelona voor betrokkenheid moord op Peter R. de Vries

Canva
Beeld: Canva

Nederlander gearresteerd in Barcelona voor betrokkenheid moord op Peter R. de Vries

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Spaanse politie heeft in Sant Feliu de Llobregat in de provincie Barcelona een 26-jarige man met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op Peter R. de Vries, precies één jaar geleden op 6 juli 2021.

Op 6 juli 2021 werd de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries op straat in Amsterdam neergeschoten waarna hij zwaargewond naar een ziekenhuis werd overgebracht. Hij overleed negen dagen later op 15 juli aan zijn verwondingen. Sindsdien zijn er meerdere arrestaties geweest waaronder deze week in Nederland de 27-jarige aanjager van de aanslag op de misdaadverslaggever.

Op dinsdag werd bekend dat er nog twee verdachten zijn aangehouden maar niet in Nederland. Op Curaçao werd een 27-jarige man gearresteerd terwijl in de provincie Barcelona in Spanje de 26-jarige Gerower M. C., een Dominicaanse man met Nederlands paspoort, werd aangehouden. Na zijn arrestatie in Sant Feliu de Llobregat werd de verdachte naar Madrid gebracht waar hij al voor de rechter is verschenen. In de komende dagen wordt de verdachte uitgeleverd aan de Nederlandse justitie. 

Volgens de Nederlandse pers hebben deze twee mannen vlak na de aanslag filmpjes gemaakt en deze via social media verspreid om de schok van de aanslag te vergroten. Het zijn de vierde en vijfde verdachten van de moord op Peter R. de Vries op 6 juli 2021. Het Parool meldt dat de politie na de aanslag al het vermoeden had dat de neergeschoten Peter R. de Vries opzettelijk was gefilmd om een maatschappelijke schok teweeg te brengen in Nederland.

Ga naar de inhoud