Algo de España – deel 100: De meest gebruikte Spaanse werkwoorden

Algo de España – deel 99: De meest gebruikte Spaanse werkwoorden
Beeld: ingezonden

Algo de España – deel 100: De meest gebruikte Spaanse werkwoorden

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Werkwoorden voor dagelijks gebruik

Werkwoorden voor dagelijks gebruik zijn essentieel voor het leren van de Spaanse taal. Deze werkwoorden worden vaak gebruikt in alledaagse gesprekken en zijn daarom belangrijk om te kennen. Enkele voorbeelden van werkwoorden voor dagelijks gebruik zijn “hablar” – spreek uit: ablar (praten), “comer” – spreek uit: komèr (eten), “beber” – spreek uit: bebèr (drinken), “ir” (gaan), “venir” – spreek uit: benier (komen) en “hacer” – spreek uit: acer met een slissende C (doen en maken). Door deze werkwoorden te leren en te oefenen, kun je jezelf beter uitdrukken in het Spaans en gemakkelijker communiceren met Spaanstalige mensen. En daar zijn er veel van, 500 miljoen lopen er op deze aardbol.

Werkwoorden voor reizen

Werkwoorden voor reizen zijn essentieel voor iedereen die van plan is om naar Spanje te reizen of Spaans te leren. Enkele van de meest gebruikte werkwoorden voor reizen zijn “viajar” – spreek uit: biejagar met een harde G (reizen), “visitar” – spreek uit: bisitar (bezoeken), “alojarse” – spreek uit: alogarse (verblijven), “explorar” (verkennen) en “descubrir” – spreek uit: deskoebrier (ontdekken). Met deze werkwoorden kun je gemakkelijk praten over je reisplannen, accommodaties, bezienswaardigheden en activiteiten. Het is belangrijk om deze werkwoorden te kennen en te oefenen, zodat je jezelf verstaanbaar kunt maken en volop kunt genieten van je reis naar Spanje.

Werkwoorden voor eten en drinken

Werkwoorden voor eten en drinken zijn essentieel om te weten als je in Spanje bent of Spaans spreekt. Enkele van de meest gebruikte werkwoorden zijn “comer” (eten), “beber” (drinken), “tomar” (nemen), “pedir” (bestellen) en “servir” – spreek uit: serbier (serveren). Het is belangrijk om te weten hoe je deze werkwoorden correct kunt gebruiken om te kunnen communiceren over eten en drinken in het Spaans. Bijvoorbeeld, “¿Qué quieres tomar?” betekent “Wat wil je drinken?” en “Voy a pedir una ensalada” betekent “Ik ga een salade bestellen”. Door deze werkwoorden te leren, kun je gemakkelijk communiceren over eten en drinken in het Spaans.

Werkwoorden voor werk en studie

Werkwoorden voor werk en studie zijn essentieel voor iedereen die Spaans leert voor professionele doeleinden. Een van de meest gebruikte werkwoorden in deze categorie is “trabajar”, – spreek uit: trabagar (harde G) wat “werken” betekent. Andere belangrijke werkwoorden zijn “estudiar” (studeren), “aprender” (leren), “enseñar” – spreek uit: ensenjar (onderwijzen) en “desarrollar” – spreek uit: desarojar (ontwikkelen). Het is belangrijk om deze werkwoorden te kennen en te begrijpen hoe ze worden gebruikt in zinnen om effectief te kunnen communiceren in een professionele omgeving.

Werkwoorden voor vrije tijd

Werkwoorden voor vrije tijd zijn essentieel om te weten als je wilt communiceren over je hobby’s en interesses in het Spaans. Enkele veelvoorkomende werkwoorden zijn “gustar” (leuk vinden), “practicar” – spreek uit: praktikar (beoefenen), “disfrutar” – spreek uit: disfroetar (genieten van), “ir” (gaan), “ver” – spreek uit: ber (zien), en “escuchar” – spreek uit: eskoetjar (luisteren naar). Met deze werkwoorden kun je bijvoorbeeld zeggen dat je graag naar muziek luistert (“Me gusta escuchar música”), sport beoefent (“Practico deportes”), of naar de bioscoop gaat (“Voy al cine”) – spreek uit: boi al cine met een slissende C. Door deze werkwoorden te leren, kun je je Spaanse vocabulaire uitbreiden en meer over jezelf vertellen in gesprekken met Spaanstalige mensen.

En deze werkwoorden leer ik je allemaal gebruiken via de unieke lesmethode van Supergoed Spaans Leren S.L. Ik leer iedereen snel, makkelijk en op een leuke manier Spaans. Alleen wat je nodig hebt en als jij wilt in 30 uur. Wel altijd levenslang toegang en altijd hulp. Bekijk even wat gratis Spaanse lessen, dan weet je gelijk hoe het werkt via www.supergoedspaansleren.nl/gratis Un beso Cintha

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud