Dit zijn de meest ontrouwe steden van Spanje

Dit zijn de meest ontrouwe steden van Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de meest ontrouwe steden van Spanje

Ontrouw is een ingewikkeld en omstreden onderwerp dat vaak sterke emoties oproept. In Spanje lijkt dit fenomeen echter veel voor te komen, met bepaalde steden die opvallen als hotspots voor buitenechtelijke relaties. Maar in welke Spaanse steden zijn de inwoners het meest ontrouw?

Girona, de Catalaanse hoofdstad van de Costa Brava met iets meer dan 100.000 inwoners, staat bovenaan de lijst van meest ontrouwe steden in Spanje. Deze middelgrote stad, gelegen op ongeveer een uur rijden van Barcelona, heeft kennelijk een verborgen kant die nu aan het licht komt.

Er zijn verschillende redenen waarom Girona hoog scoort op de lijst van steden met ontrouwe inwoners. Een van de belangrijkste factoren is de hoge concentratie van gebruikers op het datingplatform Ashley Madison in deze regio. Daarnaast heeft Girona een relatief kleine bevolking, waardoor zelfs een klein percentage ontrouwe inwoners al snel hoger uitvalt in verhouding tot het totale aantal inwoners.

Een andere mogelijke reden is dat er in Girona misschien een meer open houding heerst tegenover niet-traditionele relaties, wat kan bijdragen aan een groter aantal mensen dat vreemdgaat. Al deze factoren samen kunnen verklaren waarom Girona zo hoog staat op de lijst van steden met ontrouwe inwoners.

De gegevens tonen aan dat Girona een onverwachte koploper is geworden in deze ranglijst samengesteld door het grootste datingplatform voor getrouwde mensen Ashley Madison. Dit roept vragen op over de sociale en culturele factoren die deze trend kunnen verklaren.

Als tweede op de lijst vinden we Barcelona, de kosmopolitische hoofdstad van Catalonië. Met zijn bruisende nachtleven, internationale bevolking en toeristische aantrekkingskracht is het wellicht minder verrassend dat deze stad hoog scoort op de lijst van ontrouw.

Barcelona’s positie op de lijst kan worden toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder de anonimiteit die een grote stad biedt en de constante stroom van bezoekers die mogelijk op zoek zijn naar kortstondige avonturen.

Voor het eerst heeft Granada de derde plaats op het podium van ontrouw veroverd. Deze Andalusische stad, bekend om zijn rijke geschiedenis en de Alhambra, lijkt nu ook bekend te staan om iets heel anders.

Er zijn verschillende mogelijke redenen voor de hoge positie van Granada. Ten eerste heeft de stad een grote studentenpopulatie, wat kan leiden tot meer experimenten met relaties en ontmoetingen. Daarnaast is Granada een toeristische trekpleister, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor kortstondige ontmoetingen tussen mensen van verschillende achtergronden.

Top 20

Het is opmerkelijk dat maar liefst acht Catalaanse steden voorkomen in de lijst van de 20 meest ontrouwe steden van Spanje. Dit is de complete lijst:

 1. Girona
 2. Barcelona
 3. Granada
 4. Tarragona
 5. Madrid
 6. Zaragoza
 7. Alcobendas
 8. Bilbao
 9. Reus
 10. Marbella
 11. Lleida
 12. Valencia
 13. Salamanca
 14. Sabadell
 15. Jaén
 16. Palma de Mallorca
 17. León
 18. Vigo
 19. Terrassa
Ga naar de inhoud