skip to Main Content
Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje
123rf

Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje

HUESCA – Volgens de lezers van de Britse krant The Guardian is de beste waterval ter wereld te vinden in het natuurpark Parque Natural de Ordesa y Monte Perdido in de provincie Huesca, Aragón. De lezers kozen de ‘Cola de Caballo’ waterval als beste ter wereld.

Bij de keuze voor werelds beste watervallen werden de grote ‘saltos de agua’ zoals de Niagara, Victoria, Dynjandi Angel en Iguazú Falls achterwege gelaten om de minder bekende watervallen zoals de ‘paardenstaart’ ofwel ‘Cola de Caballo’ waterval in het Ordesa natuurpark in de provincie Huesca meer aandacht te geven. Bekijk de hele top 20 lijst via deze link.

De ‘Cola de Caballo’ waterval bevindt zich in het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido (Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido) wat een nationaal park is in de Pyreneeën, in de provincie Huesca in Aragón, Spanje. Het werd officieel geopend in 1918: het omvatte toen alleen de Ordesa vallei (Valle de Ordesa) en was 2.086 ha groot.

Sinds 1997 staat het park samen met een deel van het aangrenzende Franse Nationaal Park Pyrénées op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het park is sinds dat jaar tevens een Unesco-biosfeerreservaat.

Route

Vanuit het dorp Torla is het makkelijk om over de weg een van de ingangen van het nationale park te bereiken. Vanaf de parkeerplaats pradera de Ordesa middenin het park kan men al lopend langs de Rio Arazas rivier, overigens langs diverse andere watervallen, de ‘paardenstaart’ waterval bereiken. 

De ongeveer 17 km (totaal) lange niet al te moeilijke wandeltocht heen duurt ongeveer 3 uur en terug 2 uur en 30 minuten waarbij men een hoogteverschil van 500 meter overbrugt. 

De route is het beste te lopen in de lente of herfst aangezien er in de winter sneeuw ligt en het gevaarlijk kan zijn en het er in de zomermaanden zo druk is dat het niet leuk wandelen is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by