Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje

Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje
Beeld: 123rf

Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Volgens de lezers van de Britse krant The Guardian is de beste waterval ter wereld te vinden in het natuurpark Parque Natural de Ordesa y Monte Perdido in de provincie Huesca, Aragón. De lezers kozen de ‘Cola de Caballo’ waterval als beste ter wereld.

Bij de keuze voor werelds beste watervallen werden de grote ‘saltos de agua’ zoals de Niagara, Victoria, Dynjandi Angel en Iguazú Falls achterwege gelaten om de minder bekende watervallen zoals de ‘paardenstaart’ ofwel ‘Cola de Caballo’ waterval in het Ordesa natuurpark in de provincie Huesca meer aandacht te geven. Bekijk de hele top 20 lijst via deze link.

De ‘Cola de Caballo’ waterval bevindt zich in het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido (Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido) wat een nationaal park is in de Pyreneeën, in de provincie Huesca in Aragón, Spanje. Het werd officieel geopend in 1918: het omvatte toen alleen de Ordesa vallei (Valle de Ordesa) en was 2.086 ha groot.

Sinds 1997 staat het park samen met een deel van het aangrenzende Franse Nationaal Park Pyrénées op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het park is sinds dat jaar tevens een Unesco-biosfeerreservaat.

Route

Vanuit het dorp Torla is het makkelijk om over de weg een van de ingangen van het nationale park te bereiken. Vanaf de parkeerplaats pradera de Ordesa middenin het park kan men al lopend langs de Rio Arazas rivier, overigens langs diverse andere watervallen, de ‘paardenstaart’ waterval bereiken. 

De ongeveer 17 km (totaal) lange niet al te moeilijke wandeltocht heen duurt ongeveer 3 uur en terug 2 uur en 30 minuten waarbij men een hoogteverschil van 500 meter overbrugt. 

De route is het beste te lopen in de lente of herfst aangezien er in de winter sneeuw ligt en het gevaarlijk kan zijn en het er in de zomermaanden zo druk is dat het niet leuk wandelen is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.