Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje

Beste waterval ter wereld ligt in het Ordesa natuurpark in Spanje
Beeld: 123rf

HUESCA – Volgens de lezers van de Britse krant The Guardian is de beste waterval ter wereld te vinden in het natuurpark Parque Natural de Ordesa y Monte Perdido in de provincie Huesca, Aragón. De lezers kozen de ‘Cola de Caballo’ waterval als beste ter wereld.

Bij de keuze voor werelds beste watervallen werden de grote ‘saltos de agua’ zoals de Niagara, Victoria, Dynjandi Angel en Iguazú Falls achterwege gelaten om de minder bekende watervallen zoals de ‘paardenstaart’ ofwel ‘Cola de Caballo’ waterval in het Ordesa natuurpark in de provincie Huesca meer aandacht te geven. Bekijk de hele top 20 lijst via deze link.

De ‘Cola de Caballo’ waterval bevindt zich in het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido (Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido) wat een nationaal park is in de Pyreneeën, in de provincie Huesca in Aragón, Spanje. Het werd officieel geopend in 1918: het omvatte toen alleen de Ordesa vallei (Valle de Ordesa) en was 2.086 ha groot.

Sinds 1997 staat het park samen met een deel van het aangrenzende Franse Nationaal Park Pyrénées op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Het park is sinds dat jaar tevens een Unesco-biosfeerreservaat.

Route

Vanuit het dorp Torla is het makkelijk om over de weg een van de ingangen van het nationale park te bereiken. Vanaf de parkeerplaats pradera de Ordesa middenin het park kan men al lopend langs de Rio Arazas rivier, overigens langs diverse andere watervallen, de ‘paardenstaart’ waterval bereiken. 

De ongeveer 17 km (totaal) lange niet al te moeilijke wandeltocht heen duurt ongeveer 3 uur en terug 2 uur en 30 minuten waarbij men een hoogteverschil van 500 meter overbrugt. 

De route is het beste te lopen in de lente of herfst aangezien er in de winter sneeuw ligt en het gevaarlijk kan zijn en het er in de zomermaanden zo druk is dat het niet leuk wandelen is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.