Politie patrouilleert met paarden in Benidorm

Politie patrouilleert met paarden in Benidorm
Beeld: Archieffoto

BENIDORM – De Policía Nacional is in de kustplaats Benidorm weer begonnen met het patrouilleren op straat waarbij agenten op paarden zitten. In totaal zijn er vier agenten en vier paarden die in koppels op straat en de boulevard te zien zijn.

Naast dat de agenten te paard een beter overzicht hebben over wat er op straat gebeurt, bevordert het patrouilleren met paarden ook de veiligheid. Daarnaast zijn de speciaal getrainde paarden en hun agenten meteen een nieuwe toeristische attractie geworden.

Maar, zo zegt de politie, het is leuk dat de inwoners en bezoekers foto’s en selfies maken met de paarden en agenten (Caballería) maar dat is niet de belangrijkste reden dat ze met paarden patrouilleren. Wel weten nu meer mensen dat de politie op allerlei manieren aanwezig is in de drukke kustplaats.

De vier agenten te paarden vormen onderdeel van een speciale zomeractie waarbij er 30 agenten van de Policía Nacional naar Benidorm zijn gekomen om de veiligheid te waarborgen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Toeristische attractie? Dit is toch je reinste dierenmishandeling met deze hitte!

We zyn pas in Benidorm geweest en met wat er allemaal gebeurd overal vinden wat dat het wel een veiligheidsgevoel geeft .hoedje af voor deze mensen.

Bevordert het patrouileren met paarden in de drukke straten de veilgheid ? ‘k Heb mijn twijfels !! Nu er geen problemen zijn in Catalunya moeten ze die mannen blijkbaar met iets anders bezighouden! Waarschijnlijk beperken hun activiteiten zich inderdaad tot een toeristisch showtje op de promenade en het zich gewillig ter beschikking stellen voor selfies. Zou dat geen overtreding zijn van die muilkorfwet van de PP ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.