Kritiek op Spaanse spoorwegbeheerder voor in rivier duwen van lege wagons

Kritiek op Spaanse spoorwegbeheerder voor in rivier duwen van lege wagons
Beeld: Twitter

Kritiek op Spaanse spoorwegbeheerder voor in rivier duwen van lege wagons

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – Er is veel kritiek op de Spaanse spoorwegbeheerder Adif vanwege het in een rivier duwen van twee lege goederenwagons. Dat gebeurde op 28 juli op het traject Ponferrada-Monforte ter hoogte van de gemeente Carballeda in de autonome regio Galicië waar twee treinwagons ontspoord waren. Ondanks het negatieve antwoord van de Confederación Hidrográfica werden de wagons toch gedeeltelijk in de rivier geduwd.

Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) is een onderzoek gestart naar wat er fout is gegaan bij de werkzaamheden op het traject Ponferrada-Monforte in Galicië. Ook de Xunta de Galicia is een onderzoek gestart naar wat er gebeurd is want het in een rivier duwen van lege wagons is zeker geen normale actie.

Volgens Adif was op dat moment de enige logische en snelle manier om het spoor vrij te krijgen nadat twee wagons ontspoord waren om deze met behulp van bulldozers de rivier in te duwen. Op de onderstaande video is te zien dat een van de wagons niet verder kwam dan enkele meters op de helling maar een tweede wagon is terecht gekomen in de rivier Sil.

Volgens Adif is er geen kans op een milieuramp want de wagons waren leeg. Dat neemt echter niet weg dat de rivier nu een wagon van staal huisvest wat uiteraard niet normaal is. Voordat men besloot de wagons de rivier in te duwen werd toestemming gevraagd aan de beheerder van de rivier, Confederación Hidrográfica. Dat antwoord was negatief omdat men vreesde voor het milieu.

De medewerkers van Adif besloten echter toch door te gaan met het ontruimen van het spoor door de wagons met bulldozers weg te duwen waarbij een van de twee wagons dus in de rivier terecht kwam.

Nadat de video’s overal gepubliceerd werden heeft Adif bevestigd dat ze een onderzoek zijn gestart naar wat er gebeurd is waarbij ze ook hebben aangegeven dat ze de wagons weg zullen halen en de schade die is aangericht zullen herstellen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.