Strand Tarragona ontruimd vanwege mortiergranaat

Strand Tarragona ontruimt vanwege mortiergranaat
Beeld: Twitter

Strand Tarragona ontruimd vanwege mortiergranaat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het Playa Larga strand van de stad Tarragona moest woensdag gedeeltelijk ontruimd worden omdat men een mortiergranaat had gevonden. Niet lang na de vondst rond 11 uur woensdagmorgen door twee wandelaars werd het speciale evacuatie protocol gestart en begon de explosievendienst met het onderzoeken en daarna weghalen van de granaat.

Rond dat tijdstip waren er op het lange strand net buiten de stad ter hoogte van de Camping Las Palmeras & Bungalow Tarragona niet veel mensen aanwezig maar alle aanwezige strandgangers werden geëvacueerd omdat men vreesde dat de mortiergranaat wellicht zou kunnen ontploffen. Het is niet de eerste keer dat een granaat op een strand in de provincie Tarragona wordt gevonden.

Nadat rond 11 uur twee wandelaars de politie hadden gewaarschuwd werd het protocol geactiveerd en werd de explosievendienst TEDAX van de Guardia Civil erbij gehaald om het projectiel te onderzoeken en onschadelijk te maken. Later werd de granaat weggehaald.

Waarschijnlijk stamt deze verroeste en deels kapotte 81mm mortiergranaat uit de Burgeroorlog en is deze door de golven op het strand aangespoeld. Nadat de TEDAX de granaat hadden verwijderd om elders tot ontploffing te laten komen, kon het strand weer open.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.