Search
menu
Search

Strand Tarragona ontruimd vanwege mortiergranaat

Strand Tarragona ontruimt vanwege mortiergranaat
Beeld: Twitter

Strand Tarragona ontruimd vanwege mortiergranaat

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het Playa Larga strand van de stad Tarragona moest woensdag gedeeltelijk ontruimd worden omdat men een mortiergranaat had gevonden. Niet lang na de vondst rond 11 uur woensdagmorgen door twee wandelaars werd het speciale evacuatie protocol gestart en begon de explosievendienst met het onderzoeken en daarna weghalen van de granaat.

Rond dat tijdstip waren er op het lange strand net buiten de stad ter hoogte van de Camping Las Palmeras & Bungalow Tarragona niet veel mensen aanwezig maar alle aanwezige strandgangers werden geëvacueerd omdat men vreesde dat de mortiergranaat wellicht zou kunnen ontploffen. Het is niet de eerste keer dat een granaat op een strand in de provincie Tarragona wordt gevonden.

Nadat rond 11 uur twee wandelaars de politie hadden gewaarschuwd werd het protocol geactiveerd en werd de explosievendienst TEDAX van de Guardia Civil erbij gehaald om het projectiel te onderzoeken en onschadelijk te maken. Later werd de granaat weggehaald.

Waarschijnlijk stamt deze verroeste en deels kapotte 81mm mortiergranaat uit de Burgeroorlog en is deze door de golven op het strand aangespoeld. Nadat de TEDAX de granaat hadden verwijderd om elders tot ontploffing te laten komen, kon het strand weer open.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?