Ibiza zoekt mollen om illegale corona-feesten te lokaliseren

Ibiza zoekt mollen om illegale corona-feesten te lokaliseren
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Ibiza zoekt mollen om illegale corona-feesten te lokaliseren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

IBIZA – De eilandsraad van het Balearen eiland Ibiza gaat de strijd aan met de illegale feesten die georganiseerd worden op geheime locaties en in woningen en die niet voldoen aan de corona-maatregelen. Om sneller deze feestlocaties te lokaliseren is men van plan om speciale mollen of corona-detectives in te schakelen. Dat zijn geïnfiltreerde jongeren met de Spaanse of buitenlandse nationaliteit die betaald worden om door te geven waar zich illegale feesten plaatsvinden.

De Consell de Ibiza wil speciale mollen of detectives inzetten om snel achter locaties te komen waar zich illegale feesten afspelen of waar deze georganiseerd zijn. Het zou moeten gaan om jongeren met de Spaanse maar meer nog met een buitenlandse nationaliteit om tegen betaling deze feestlocaties op te sporen en door te geven aan de politie op het eiland.

Het is een van de ideeën die men bedacht heeft om de corona-incidentie te laten dalen onder de 1.800 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen waar Ibiza nu mee te maken heeft. Een ander idee is om de elektriciteit af te sluiten van de woningen of locaties waar illegale feesten of festiviteiten die niet voldoen aan de corona-maatregelen plaatsvinden maar dat moet wel juridisch onderbouwd zijn.

Het infiltreren van deze feesten moet niet direct gebeuren via de eilandsraad maar moet via een extern bedrijf gaan. Het is niet bekend om welk bedrijf dat dan gaat. Volgens de eilandsraad is het duidelijk dat er een hele organisatie achter deze illegale feesten zit omdat deze nooit op eenzelfde plaats vinden en de corona-maatregelen niet nageleefd worden. Ze worden ook wel omschreven als ‘piratas profesionales’ waarbij de feestgangers van tevoren moeten betalen. De feestgangers worden gezocht in toeristische accommodaties en via social media.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.