Lionel Messi gaat na 20 jaar onverwacht toch weg bij FC Barcelona

Lionel Messi gaat na 20 jaar onverwacht toch weg bij FC Barcelona
Beeld: Twitter

Lionel Messi gaat na 20 jaar onverwacht toch weg bij FC Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het leek erop dat Messi nog wel een tijdje bij FC Barcelona zou blijven maar uiteindelijk is het contract toch niet ondertekend. Dat heeft de Catalaanse topclub zelf bekend gemaakt in een persbericht. Weliswaar hebben de club en de Argentijnse speler een overeenkomst bereikt, maar vanwege structurele economische belemmeringen kan deze overeenkomst niet worden geformaliseerd.

En zo is er toch onverwacht een einde gekomen aan een 20-jarige carrière bij de club van zijn leven. Het leek er tot donderdag op dat een nieuw contract getekend zou worden nadat Messi na een vakantie in zijn geboorteland terugkeerde naar Barcelona. Maar Messi-gate heeft toch een onverwacht einde gekregen. Dat heeft FC Barcelona zelf officieel bekend gemaakt.  

“Ondanks dat er een overeenkomst is bereikt tussen FC Barcelona en Leo Messi met de duidelijke intentie van beide partijen om vandaag (donderdag) een nieuw contract te ondertekenen, kan dit vanwege economische en structurele belemmeringen (Spaanse LaLiga-regelgeving) niet worden geformaliseerd”.

Het leek er in 2020 ook al op dat Messi de Catalaanse club zou verlaten maar nadat de voormalige voorzitter en een deel van de clubleiding ontslag had genomen, besloot Messi nog een jaar te blijven in afwachting van een nieuw contract. Dat zou dus deze donderdag ondertekend worden maar dat is niet doorgegaan.

Nu bekend is geworden dat Lionel Messi, van wie zijn contract op 30 juni eindigde en hij nu gratis naar een andere club kan vertrekken, FC Barcelona gaat verlaten, is de vraag waar de Argentijnse speler naartoe gaat. In de Spaanse sportpers wordt al druk gespeculeerd en Manchester City wordt veelvuldig genoemd. Op dit moment is daar echter nog niets officieel over bekend gemaakt.

Carrière 

De nu 34-jarige Messi heeft zijn leven lang bij FC Barcelona gespeeld. De Pulga (vlo) debuteerde voor het eerst in het eerste elftal van FC Barcelona op 16 november 2003, hij was toen 16 jaar oud en was meteen de jongste debutant ooit bij de Catalaanse club. Op 16 oktober 2004 gaf de toenmalige coach Frank Rijkaard Messi een kans in een eerste officiële wedstrijd in de Spaanse competitie, tegen stadsgenoot Espanyol. Zijn eerste doelpunt volgde later op 1 mei 2005 in het competitieduel tegen Albacete. Op aangeven van Ronaldinho scoorde Messi als invaller de 2-0 en hij is daarna niet meer gestopt met doelpunten maken.

Na die eerste officiële wedstrijd is Messi uitgegroeid tot de wereldster en werd hij in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers aller tijden.

Messi heeft sinds het eerste seizoen bij het eerste elftal in 2004/2005 tot en met het seizoen 2020/2021 maar liefst 667 doelpunten weten te maken in 769 wedstrijden en wist ook nog eens 270 assists te geven die aanleiding waren voor een doelpunt.

Ga naar de inhoud