Politicus haalt uit naar Twitter gebruiker die klaagt over restaurantrekening van 4.098 euro

Politicus haalt uit naar Twitter gebruiker die klaagt over restaurantrekening van 4.098 euro
Beeld: Twitter

Politicus haalt uit naar Twitter gebruiker die klaagt over restaurantrekening van 4.098 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse politicus Íñigo Errejón (Más País) kon de tweet van de verbouwereerde restaurantganger Enrique Moris niet links laten liggen. Zeker niet nadat Moris hem enkele weken terug op Twitter geschoffeerd had. Errejón’s retweet ging gisteren viraal op het internet.

Alles begon toen de Tweet van een restaurantganger in Marbella een paar dagen geleden viraal ging. Enrique Moris kreeg een rekening van maar liefst 4.098 Euro voorgeschoteld. Hij en zijn 7 vrienden hadden rijkelijk gedineerd. Vlees van topkwaliteit, chupitos (shotjes) voor iedereen en twee flessen van de duurste champagne, Dom Perignon.

Klaarblijkelijk waren 372 Euro van de rekening ‘bedieningskosten’. Toen de groep het restaurant verliet, werden ze ingehaald door een boze ober die vroeg waar zijn fooi gebleven was. Het verontwaardigde groepje vrienden plaatste de rekening prompt op Twitter. Ze vonden het een schande dat hen nog om een fooi werd gevraagd.

Al snel regende het verwijten op sociale media. Moris en zijn kompanen werden verweten ‘gierig’ te zijn of ‘nuevo rico’ (nieuwe rijke). Hoe durfden ze zo veel te betalen voor een etentje en dan keet te schoppen over een fooi?

En toen haakte ook politicus Íñigo Errejón in. Als oprichter van het linkse platform Más País, tweette hij enkele weken geleden een voorstel omtrent de vierdaagse werkweek. Ook die Tweet deed heel wat stof opwaaien en … wonder boven wonder … was het toen nét restaurantganger Enrique Moris die hard reageerde. “Nog veel beter is de werkweek van nul dagen en en toch betaald worden. Het geld groeit toch aan de bomen.”, schreef Moris sarcastisch.

Voor Errejón was het dus een binnenkopper toen Moris gisteren, enkele weken na hun Twitter-confrontatie, zijn gal spuwde over de dure rekening. “De fooien groeien evenmin aan de bomen, Dom Perignon”, kaatste Errejón de bal terug. Komt er nog een staartje aan dit vermakelijke twitterduel?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.