Zeven campings aan de Costa Dorada behoren tot de ‘beste van Europa’

Zeven campings aan de Costa Dorada behoren tot de ‘beste van Europa’
Beeld: Camping El Tamarit

Zeven campings aan de Costa Dorada behoren tot de ‘beste van Europa’

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Zeven campings in de Spaanse regio Costa Dorada zijn door ANWB en haar Duitse tegenhanger ADAC uitgeroepen tot ‘Beste van Europa’. De zeven door ANWB erkende campings in Costa Dorada zijn camping La Torre del Sol in Montroig del Camp, camping Stel Roda de Berá in Roda de Berá, Playa Montroig Camping Resort in Montroig del Camp, camping Tamarit Beach Resort in Tamarit, Alannia Resort Els Prats  in Tarragona, Camping & Resort Sangulí in Salou en naturisten-camping El Templo del Sol in L’Hospitalet de l’Infant.

De zeven kregen het predicaat ‘TOP 2021’ en ‘ADAC Superplatz 2021’ dankzij hun duurzame initiatieven, milieubewustzijn, recreatie- en winkelaanbod, horeca, sanitair, voorzieningen, innovatie, marketing en ligging. Een Top Camping staat gelijk aan vijf sterren. Jaarlijks worden er meer dan 2000 campings geïnspecteerd door gespecialiseerde inspecteurs in de kampeersector.

Costa Dorada telt 54 campings met ruim 64.800 staanplaatsen en 21.604 accommodaties en zijn een prima vakantieadres om de prachtige gouden zandstranden te ontdekken. Campings in Costa Dorada generen ieder jaar een omzet van 100 miljoen euro en leveren 4000 directe en 10.000 indirecte banen op. Een overzicht van alle campings in Costa Dorada vindt je op campingstarragona.com/nl.

Met meer dan 300 dagen zondagen per jaar, een prachtig achterland, cultureel erfgoed en een smakelijke keuken met dito wijnaanbod is de Costa Dorada een vakantieparadijs voor het hele gezin.

Kosten voor een staanplaats zijn per dag vanaf 14 euro en tussen 45 en 300 euro voor een bungalow. Veel campings in de Costa Dorada liggen aan zee en hebben pretparken, zwembaden, spa’s,  padel-  en tennisbanen, voetbalvelden, animatie en yoga-activiteiten.

De Vereniging van Campings in Costa Daurada en Terre de L’Ebre maakt deel uit van de Federatie van Hotels en Toerisme in Tarragona (FEHT), die tot doel heeft het brede en gevarieerde aanbod van accommodaties in de provincie Tarragona te promoten. Voor toeristische informatie over Costa Dorada ga naar costadauradalife.com

Ga naar de inhoud