Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (70)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (70)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (70)

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Het is feest in Pinoso en we komen zojuist van de Paella Gigante. We hebben gezellig met vrienden vandaag genoten van het prachtige weer en van de gezelligheid van heel veel mensen die samen eten, muziek en lol maken. Heerlijk! Eigenlijk wordt in bijna elk dorp hier in de omgeving gratis paella geserveerd tijdens de dorpsfeesten. Deze paella wordt in een hele grote pan en dan bedoelen we ook echt een hele grote pan geserveerd. De pan van vandaag kon 2.000 mensen voeden, dat is wel groot!

De feesten zijn al afgelopen weekend begonnen en heel Pinoso staat tijdens de feesten volledig op zijn kop en alle bedrijven liggen plat. Bijzonder om te zien en mee te maken hoe een volledig dorp in de ban is van de feesten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Er is voor iedereen wat wils. Op zaterdagavond is er volgens traditie altijd een parade op de grootste straat van Pinoso en daar gaan we natuurlijk zeker even heen. Waarschijnlijk nog wat dansen nadien. Er schijnen wat leuke bandjes op het programma te staan.

Via diverse kanalen hebben we vernomen dat het weer in Nederland en België niet echt zomers is te noemen. Voor eind augustus en september hebben we nog een paar kamers vrij. Wil je dus naar de zon, grijp dan nu je kans en boek een kamer bij ons. Wil je boeken dan kunnen we voor de lezers van Spanje Vandaag een mooie korting aanbieden van maar liefst 15%. Gebruik code SPANJE2023 bij check-out op onze website www.casarodriguillo.com

De kortingscode is nu al te gebruiken, maar wacht niet te lang want deze is te gebruiken tot eind september. Wil je alvast boeken voor volgend jaar, ook dat kan met deze kortingscode. Nou doei, we gaan weer even BBQ-en in het dorp. Adios, Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud