Málaga stad neemt waterbeperking maatregelen en sluit stranddouches

Málaga stad neemt waterbeperking maatregelen en sluit stranddouches
Beeld: via canva.com

Málaga stad neemt waterbeperking maatregelen en sluit stranddouches

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Málaga zal vanaf 8 augustus de watervoorziening naar de stranddouches in de hoofdstad stopzetten, maar de voet douches zullen wel blijven functioneren. Verder wordt in de stadsparken en tuinen het gebruik van drinkwater voor besproeiing met 15 procent verminderd. Málaga voegt zich zo in het rijtje van meer dan 30 gemeenten in de provincie waar water restricties gelden.

Ondanks dat het waterverbruik van de stranddouches slechts 0,24 procent van het totale verbruik bedraagt, is deze maatregel ingevoerd als bewustwordingsinitiatief in de huidige droogte. Het is cruciaal dat burgers verantwoord omgaan met hulpbronnen, zo heeft het gemeentehuis van Málaga afgelopen vrijdag in een persbericht medegedeeld.

Bij de openbare parken en tuinen was al 85 procent van de irrigatie afkomstig van niet-drinkbaar water. De resterende 15 procent zal nu gehalveerd worden. Er zal ook extra inspanning worden geleverd in het besproeien van struiken, bomen en palmen voor onderhoud, en er zal een aanzienlijke reductie plaatsvinden in de besproeiing van gazons. Dit zal zichtbaar worden doordat ze beginnen te verkleuren, hoewel deze situatie kan worden hersteld zodra er weer normaal wordt besproeid.

Meerdere gemeenten in de provincie Málaga hebben maatregelen genomen om het waterverbruik te verminderen, omdat de situatie in de stuwmeren alarmerend genoeg is. In totaal gaat het om 30 gemeenten op dit moment waaronder Almáchar, Benamargosa, El Borge, Iznate, Moclinejo, Periana, Vélez-Málaga, Sedella, Casabermeja, Rincón de la Victoria, Algarrobo, Torrox, Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Cártama, Álora, Coín en Pizarra. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om de stranddouches, irrigatie van openbare parken en tuinen, het vullen van zwembaden en de besproeiing van privétuinen.

Ga naar de inhoud