Search
menu
Search

Roquetas de Mar biedt intelligente armbandjes voor kinderen op het strand

Roquetas de Mar biedt intelligente armbandjes voor kinderen op het strand
Beeld: YouTube / screenshot

Roquetas de Mar biedt intelligente armbandjes voor kinderen op het strand

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De gemeente Roquetas de Mar in de provincie Almería heeft een nieuwe oplossing gevonden voor het vinden van verloren kinderen op de stranden. Op donderdag is het ‘Smart’ initiatief gepresenteerd dat bestaat uit het bieden van vijfduizend armbandjes die beschikbaar zullen worden gesteld aan de gebruikers van de stranden waar gezwommen mag worden. De bandjes mogen gedragen worden door minderjarigen van tussen de twee jaar en de twaalf jaar oud. 

Daarnaast zijn deze speciale armbandjes ook beschikbaar voor personen met een beperking of met speciale behoeften die zich gemakkelijk gedesoriënteerd kunnen voelen of snel verdwalen tussen de parasols, hangmatten of andere elementen die gewoonlijk gevonden kunnen worden op het strand. 

De burgemeester van de gemeente legt in een video uit dat de armbandjes bedoeld zijn voor mensen met een beperking of mensen met minder mobiliteit. Daarnaast zegt hij dat het een extra stap is die de gemeente biedt aan de bewoners van de gemeente en de bezoekers van de stranden. Op deze manier wordt gezocht naar totale rust terwijl de ouders op elk moment kunnen weten waar hun kinderen zich bevinden. 

Elk armbandje is blauw van kleur met het wapen van de gemeente. Er zit een korte golf chip in die de locatiedata communiceert. Er zijn verschillende vaste punten waar de armbandjes opgehaald en teruggebracht kunnen worden. Daarnaast zijn er ook mobiele punten met lokale politie langs het strand in de maand augustus.

Ook de lokale politie, de burgerbescherming en de strandwachten kunnen de locaties van de chips achterhalen. Dit mag echter alleen gedaan worden met toestemming van de ouders. Deze locatie kan gelezen worden op vijf tablets die beschikbaar zijn voor deze diensten.

Ga naar de inhoud