skip to Main Content
Zwangere vrouwen onderzocht vanwege listeria-infectie in Andalusië
123rf

Zwangere vrouwen onderzocht vanwege listeria-infectie in Andalusië

SEVILLA – Sinds eind augustus is men in Spanje en dan met name in Andalusië in de ban van de listeria (listeriosis) bacterie. Deze bacterie heeft inmiddels het leven gekost van drie personen, zijn er 46 personen opgenomen in ziekenhuizen, raakten 213 personen besmet en moesten 6 vrouwen hun zwangerschap voortijdig beëindigen.

Een nieuw abortus geval in de provincie Málaga waar een vrouw in week 22 van haar zwangerschap haar baby moest afstaan heeft er nu voor gezorgd dat men in Andalusië alle zwangere vrouwen wil onderzoeken op de aanwezigheid van de listeria bacterie. Inmiddels zijn er 6 vrouwen waarbij de zwangerschap werd beëindigd vanwege een mogelijke infectie, 4 in Sevilla, 1 in Madrid en 1 in Málaga.

Ondertussen zijn er in Andalusië 205 personen besmet geraakt met de listeria bacterie en is dat cijfer opgelopen naar 213 in heel Spanje en mogelijk twee besmette gevallen in Duitsland en een Britse man die tijdens een bezoek aan Sevilla besmet is geraakt met de bacterie.

De oorzaak van al deze besmettingen zijn diverse vleesproducten van een bedrijf in Andalusië, La Mecha. In eerste instantie ging het om ‘carne mechada’, een soort van gehaktbrood, maar inmiddels is bekend dat er meer vleesproducten zijn die mogelijk besmet zijn geraakt.

De listeria (listeriosis) bacterie kan in sommige gevallen dodelijk zijn zoals bij ouderen, zwangere vrouwen en jonge kinderen. Het ziektebeeld behorend bij een Listeria-infectie zijn onder andere: meningitis, sepsis, pneumonie, endocarditis, encefalitis, otitis media en endometritis. Besmetting met Listeria kan een miskraam of doodgeboren kind tot gevolg hebben. Ouderen, kinderen en zieken kunnen ook ziek worden van een besmetting door Listeria.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken