Tientallen wapens, munitie en explosieven in een opslagruimte in Vigo gevonden

Tientallen wapens, munitie en explosieven in een opslagruimte in Vigo gevonden
Beeld: Policía Nacional / web

Tientallen wapens, munitie en explosieven in een opslagruimte in Vigo gevonden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – De politie heeft na een melding in een opslagruimte in de stad Vigo in Galicië een heel arsenaal aan wapens, munitie en explosieven gevonden. De agenten van de Policía Nacional waren gewaarschuwd door een familie waarvan een de eigenaar van de opslagruimte en dus ook de wapens al 27 jaar geleden was overleden.

De Policía Nacional heeft de speciale explosieven opruimdienst TEDAX moeten inzetten om alle wapens, munitie en explosieven veilig op te ruimen. Deze hebben gedurende 27 jaar in de opslagruimte gelegen en waren gevaarlijk genoeg om door specialisten op te laten ruimen. Het gebied rondom de vindplaats werd tijdens het bergen en onschadelijk maken van de wapens en explosieven ontruimd.

De opslagruimte bevindt zich in een woning in het centrum van de stad Vigo. Het arsenaal behoorde toe aan een militair die bijna drie decennia geleden was overleden. Nabestaanden van de overledene hebben eind augustus aangifte gedaan bij de Nationale Politie. Ze waren de opslagruimte aan het schoonmaken toen ze de wapens vonden.

In totaal werden 21 handvuurwapens verzameld, een automatisch geweer, zeven mortier- en handgranaten, een projectiel, munitie van verschillende kalibers , twee jachtgeweren en een speervis geweer.

Ga naar de inhoud