Brand in wolkenkrabber in Benidorm zorgt voor evacuatie 35 verdiepingen

Brand in wolkenkrabber in Benidorm zorgt voor evacuatie 35 verdiepingen
Beeld: @benidormlive / X

Brand in wolkenkrabber in Benidorm zorgt voor evacuatie 35 verdiepingen

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op maandagochtend is in Benidorm een brand uitgebroken in een wolkenkrabber van 35 verdiepingen. De brand ontstond in een woning op de bovenste verdieping en verspreidde zich snel naar de andere verdiepingen. Er zijn geen gewonden gevallen, maar alle bewoners van het gebouw moesten voor de zekerheid worden geëvacueerd.

Rond 7:30 uur ’s ochtends brak er brand uit in een appartement aan de Calle Irlandes 22. De brand ontstond in een woning op de 22e verdieping, op 100 meter hoogte, en verspreidde zich snel. De vlammen sloegen uit een raam, waardoor de bewoners van het gebouw voor de zekerheid werden geëvacueerd.

De brandweer van Benidorm reageerde onmiddellijk op de brand. Drie teams, met in totaal vijf brandweerlieden, arriveerden met een commandovoertuig, een spuitwagen en een hoogwerker. De Nationale Politie en de Lokale Politie werden ook gemobiliseerd om te helpen bij de operatie.

Gelukkig konden de brandweerlieden de vlammen blussen voor 9 uur ’s ochtends. Ondanks de omvang van de brand zorgde de snelle reactie en coördinatie van de hulpdiensten ervoor dat er geen slachtoffers vielen. Iedereen kon na een controle van het gebouw weer terugkeren naar hun appartementen.

Ga naar de inhoud