Search
menu
Search

Twee mannen ontsnappen nipt aan een lawine van 500 ton rotsen in Teruel

Twee mannen ontsnappen nipt aan een lawine van 500 ton rotsen
Beeld: @helenaromca / X

Twee mannen ontsnappen nipt aan een lawine van 500 ton rotsen in Teruel

Afgelopen zondag vond in Beceite in de provincie Teruel (Aragón) een grote rotslawine plaats. In totaal kwam meer dan 500 ton stenen op de weg terecht. Twee mannen ontsnapten op het nippertje aan de dood. Na hard werken kon de TE-V-3350 weg sinds maandag 18.30 uur weer opengesteld worden voor het verkeer.

Willy Gomes, een medewerker van restaurant La Fábrica de Solfa, was één van de eerste personen die geconfronteerd werd met de rotspartij die de enige toegangsweg naar Beceite blokkeerde. Gomes, een inwoner van Alcañiz, was samen met een collega op weg naar zijn werk. Volgens de Guardia Civil vond de lawine plaats rond 11.20 uur ’s ochtends. Gomes en zijn collega kwamen slechts een paar minuten later bij de tunnel aan en ontsnapten dus ternauwernood aan de dood.

“We stonden perplex toen we de weg zagen; we geloofden onze eigen ogen niet. Nooit hadden we gedacht dat zoiets mogelijk was.” Gomes belde meteen naar zijn baas om te melden dat hij die dag waarschijnlijk niet op het werk zou raken. De eigenaar van het restaurant, Alberto Moragrega, geloofde zijn werknemers eerst ook niets. “Het leek een typisch grapje, maar bleek waar te zijn. Gelukkig zijn er geen menselijke slachtoffers”.

Gomes en zijn collega wisten gelukkig van het bestaan van een geasfalteerde weg, de CH 1001, die langs het meer van Pena toch in Beceite uitkomt. Die weg is echter vol putten, te smal voor vrachtwagens en gevaarlijk wanneer twee wagens kruisen.

Door de hevige regen kwam meer dan 500 ton rotsmassa van de bergen naar beneden gedonderd. De machines van de gemeente verwijderden al ruim 400 ton en openden een stuk van drie meter breed om auto’s door te laten.

Ga naar de inhoud