Dieren- en milieupolitie Guardia Civil heeft 27.567 opgetreden in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

Dieren- en milieupolitie Guardia Civil heeft 27.567 opgetreden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een eigen milieu- en dierenpolitie genaamd Seprona. De agenten van deze speciale eenheid hebben gedurende het eerste half jaar van 2018 in totaal 27.567 keer moeten ingrijpen en tot actie moeten overgaan. De Seprona dienst van de Guardia Civil maakte dat op Wereld Dierendag bekend.

Terwijl de Seprona in 2017 in totaal 48.654 keer heeft opgetreden is dat aantal in het eerste halfjaar van 2018 opgelopen naar 27.567 keer. Daarbij moet gezegd worden dat het merendeel van de keren, te weten 47.637 in 2017 en 26.962 in het eerste halfjaar van 2018 dit te maken had met administratieve problemen terwijl dat in vorig jaar 1.017 en het eerste halfjaar dit jaar 605 keer te maken had met dierenmishandeling en/of verwaarlozing.

Vorig jaar werden er door de Guardia Civil 662 personen onderzocht en in sommige gevallen voor de rechter gebracht terwijl dat aantal gedurende het eerste half jaar in 2018 is opgelopen naar 492 personen. Het merendeel van de gevallen waarbij personen zijn aangehouden heeft te maken met mishandeling en/of verwaarlozing van huisdieren.

30 jaar

Het is dit jaar alweer 30 jaar geleden dat de Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) van de Guardia Civil in 1988 werd opgericht als dieren- en milieupolitie. Het is een afdeling van de Guardia Civil politie die zich uitsluitend bezighoudt met de natuur, het milieu, visserij, flora en fauna en bescherming van alle diersoorten. De agenten van de Seprona worden er vaak bijgehaald wanneer het gaat om bescherming van paarden, honden, katten, apen en allerlei andere dieren maar ze doen nog veel meer.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: De dieren- en milieupolitie van Spanje [/su_note]
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.