skip to Main Content
Dieren- en milieupolitie Guardia Civil heeft 27.567 opgetreden in Spanje
Seprona

Dieren- en milieupolitie Guardia Civil heeft 27.567 opgetreden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Dieren- en milieupolitie Guardia Civil heeft 27.567 opgetreden in Spanje

Seprona

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een eigen milieu- en dierenpolitie genaamd Seprona. De agenten van deze speciale eenheid hebben gedurende het eerste half jaar van 2018 in totaal 27.567 keer moeten ingrijpen en tot actie moeten overgaan. De Seprona dienst van de Guardia Civil maakte dat op Wereld Dierendag bekend.

Terwijl de Seprona in 2017 in totaal 48.654 keer heeft opgetreden is dat aantal in het eerste halfjaar van 2018 opgelopen naar 27.567 keer. Daarbij moet gezegd worden dat het merendeel van de keren, te weten 47.637 in 2017 en 26.962 in het eerste halfjaar van 2018 dit te maken had met administratieve problemen terwijl dat in vorig jaar 1.017 en het eerste halfjaar dit jaar 605 keer te maken had met dierenmishandeling en/of verwaarlozing.

Vorig jaar werden er door de Guardia Civil 662 personen onderzocht en in sommige gevallen voor de rechter gebracht terwijl dat aantal gedurende het eerste half jaar in 2018 is opgelopen naar 492 personen. Het merendeel van de gevallen waarbij personen zijn aangehouden heeft te maken met mishandeling en/of verwaarlozing van huisdieren.

30 jaar

Het is dit jaar alweer 30 jaar geleden dat de Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) van de Guardia Civil in 1988 werd opgericht als dieren- en milieupolitie. Het is een afdeling van de Guardia Civil politie die zich uitsluitend bezighoudt met de natuur, het milieu, visserij, flora en fauna en bescherming van alle diersoorten. De agenten van de Seprona worden er vaak bijgehaald wanneer het gaat om bescherming van paarden, honden, katten, apen en allerlei andere dieren maar ze doen nog veel meer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Het lijkt me wel prettig om te weten hoe dat zit met ‘n hond meenemen in ‘n restaurant. Ik ben van plan in 2019 met m’n hond door Spanje te reizen en dan is dat wel handig om te weten.

  2. Men zegt hier steeds dat je met honden of andere dieren niet in een restaurant binnen mag.Met kans voor een hoge boete voor de eigenaar van het dier en voor de restauranthouder.Maar ik heb me al moe gezocht achter de desbetreffende wettekst en vind ze nergens.Want er zijn restaurants die het wel toelaten en dan weer zeggen dat deze wet niet bestaat.Ik begrijp wel dat je als eigenaar van een zaak zelf beslist wie en wat je binnenlaat in je zaak.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken