Dieren- en milieupolitie Guardia Civil heeft 27.567 opgetreden in Spanje

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een eigen milieu- en dierenpolitie genaamd Seprona. De agenten van deze speciale eenheid hebben gedurende het eerste half jaar van 2018 in totaal 27.567 keer moeten ingrijpen en tot actie moeten overgaan. De Seprona dienst van de Guardia Civil maakte dat op Wereld Dierendag bekend.

Terwijl de Seprona in 2017 in totaal 48.654 keer heeft opgetreden is dat aantal in het eerste halfjaar van 2018 opgelopen naar 27.567 keer. Daarbij moet gezegd worden dat het merendeel van de keren, te weten 47.637 in 2017 en 26.962 in het eerste halfjaar van 2018 dit te maken had met administratieve problemen terwijl dat in vorig jaar 1.017 en het eerste halfjaar dit jaar 605 keer te maken had met dierenmishandeling en/of verwaarlozing.

Vorig jaar werden er door de Guardia Civil 662 personen onderzocht en in sommige gevallen voor de rechter gebracht terwijl dat aantal gedurende het eerste half jaar in 2018 is opgelopen naar 492 personen. Het merendeel van de gevallen waarbij personen zijn aangehouden heeft te maken met mishandeling en/of verwaarlozing van huisdieren.

30 jaar

Het is dit jaar alweer 30 jaar geleden dat de Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) van de Guardia Civil in 1988 werd opgericht als dieren- en milieupolitie. Het is een afdeling van de Guardia Civil politie die zich uitsluitend bezighoudt met de natuur, het milieu, visserij, flora en fauna en bescherming van alle diersoorten. De agenten van de Seprona worden er vaak bijgehaald wanneer het gaat om bescherming van paarden, honden, katten, apen en allerlei andere dieren maar ze doen nog veel meer.

[su_note note_color=”#FFE0B2″]Leestip: De dieren- en milieupolitie van Spanje[/su_note]

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het lijkt me wel prettig om te weten hoe dat zit met ‘n hond meenemen in ‘n restaurant. Ik ben van plan in 2019 met m’n hond door Spanje te reizen en dan is dat wel handig om te weten.

Men zegt hier steeds dat je met honden of andere dieren niet in een restaurant binnen mag.Met kans voor een hoge boete voor de eigenaar van het dier en voor de restauranthouder.Maar ik heb me al moe gezocht achter de desbetreffende wettekst en vind ze nergens.Want er zijn restaurants die het wel toelaten en dan weer zeggen dat deze wet niet bestaat.Ik begrijp wel dat je als eigenaar van een zaak zelf beslist wie en wat je binnenlaat in je zaak.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.