Hoge temperaturen tijdens de ‘veroño’ in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Hoge temperaturen tijdens de ‘veroño’ in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst Aemet heeft de helft van Spanje dit weekend te maken met hogere temperaturen dan wat normaal is deze tijd van het jaar. Met name langs de Middellandse Zee kust loopt het kwik op tot 30 graden of meer en daarom wordt ook gesproken van een ‘veroño’.

Een ‘veroño’ is een samenvoeging van ‘verano’ (zomer) en ‘otoño’ (herfst) en is een fenomeen dat plaatsvindt in de herfst wnneer de temperaturen gedurende meerdere dagen hoog genoeg zijn om deze te vergelijken met een zomer.

Sinds deze maandag heeft Spanje op veel plaatsen in het noordoosten, zuidoosten, op de Balearen en in het zuiden te maken met aangename temperaturen. De Aemet spreekt over temperaturen die tot 10 graden hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar.

Dit weekend heeft Spanje op veel plaatsen in het noordoosten, zuidoosten, op de Balearen en in het zuiden te maken met aangename temperaturen. De Aemet spreekt over temperaturen die tussen de 5 en 10 graden hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar.

Terwijl het kwik in het zuiden van Spanje kan stijgen naar de 33 graden wordt dat tussen de 20 en 22 graden in het noorden en noordwesten van het land. Daarbij is er sprake op bewolking in de regio’s Asturië en Cantabrië en is er kans op regen in Galicië. 

Maar de ‘veroño’ zal volgens de Aemet niet alleen gelden dit weekend maar ook voor een groot deel van de komende week met temperaturen die zelfs tot de 34 graden kunnen stijgen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. 

Kijk voor het actuele weer in jouw omgeving in Spanje op onze eigen weerpagina.

Ga naar de inhoud