Stropers doden vier lynxen in Castilla-La Mancha

Stropers doden vier lynxen in Castilla-La Mancha
Beeld: El Pais

Stropers doden vier lynxen in Castilla-La Mancha

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – De organisatie Ecologistas en Acción heeft een officiële klacht ingediend vanwege de dood van vier lynxen die door stropers om het leven zijn gebracht in de bergen van Toledo. In totaal zijn er echter acht lynxen om het leven gekomen, vier door toedoen van de stropers en vier doordat ze zijn aangereden.

Van de vier gedode lynxen werden er twee neergeschoten en werden er twee gevangen door illegale vallen waarna de lynxen zijn overleden. Alle lynxen werden via een speciaal programma gevolgd, te weten moeder Nenúfar (met vier pups waarvan er een dood is gevonden en de overige drie een kleine kans hebben om te overleven) en drie mannetjes lynxen genaamd Planeta, Peñafiel en Mazapán.

Volgens de organisatie Ecologistas en Acción is het de eerste keer dat zoiets voorkomt in deze regio. Ook geeft men aan dat het hopelijk om losstaande gebeurtenissen gaat waarbij men ook aangeeft dat niet alle jagers zo zijn en het hier echt gaat om stropers, ofwel illegale jagers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.