Stropers doden vier lynxen in Castilla-La Mancha

Stropers doden vier lynxen in Castilla-La Mancha
Beeld: El Pais

TOLEDO – De organisatie Ecologistas en Acción heeft een officiële klacht ingediend vanwege de dood van vier lynxen die door stropers om het leven zijn gebracht in de bergen van Toledo. In totaal zijn er echter acht lynxen om het leven gekomen, vier door toedoen van de stropers en vier doordat ze zijn aangereden.

Van de vier gedode lynxen werden er twee neergeschoten en werden er twee gevangen door illegale vallen waarna de lynxen zijn overleden. Alle lynxen werden via een speciaal programma gevolgd, te weten moeder Nenúfar (met vier pups waarvan er een dood is gevonden en de overige drie een kleine kans hebben om te overleven) en drie mannetjes lynxen genaamd Planeta, Peñafiel en Mazapán.

Volgens de organisatie Ecologistas en Acción is het de eerste keer dat zoiets voorkomt in deze regio. Ook geeft men aan dat het hopelijk om losstaande gebeurtenissen gaat waarbij men ook aangeeft dat niet alle jagers zo zijn en het hier echt gaat om stropers, ofwel illegale jagers.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

20
Reageer op dit artikel

14 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
RLS

Onlangs liep ik met mij zwaar getraumatiseerde GALGO uit Spanje en er wAREN EEN
paar mensen die me aanschoten. Toen ik uitlegde wat er loos was, zei de mevrouw
DE GROOTSTE FOUT VAN ONZE LIEVE HEER is het maken van de MENS ……helemaal mee eens want je ziet maar weer WAAROM Moet er nog gejaagd worden??????

Fridah VERMEYLEN

Ik zou het deze stropers niet toelaten om nog in de buurt van een lynx te komen, laat staan ze groot te brengen. De enige taal die dit krapuul verstaat, is betalen. Een geldboete van enkele tienduizenden euro en een gevangenisstraf van enkele jaren is effectiever en een voorbeeld voor anderen.

reinier

Helaas is het niet alleen in Spanje maar wereldwijd worden er elke dag exotische dieren uit gemoord. door wild jagers die er een beroep van maken Wanneer stopt dat ? Regeringen moeten er scherp naar uitzien om dit te voorkomen , helaas zit er vaak een hele bende geldwolven hier achter om hun wellust te verhoge jammer maar waar

Pedro

Ik haat de mensheid , gewezen op bepaalde groepen , de primitieve onderkruipsels op de aarde. De krankzinnigen die moeten aangepakt worden. Geen medelijden . Zieke creaturen met verknipte geesten. In Spanje wemelt het ook van de randdebielen. Weg ermee geen discussie mogelijk. P.s. Mensen bestaan niet wij zijn allemaal een wezen dat ergens in de dierenriem te vinden is , weliswaar ernstig misvormd. En erg onderontwikkeld. Kijk en zie om je heen hoe de puinhopen zijn achtergelaten inclusief vervuiling. Te stom en te verwaand om te leren. De ene is nog gekker dan de andere. Waar is het scheef… Lees verder »

INCOGNITO

Hinderlijke dieren “wie bedenkt zoiets” , zou eerder neigen naar gestoord of belemmerd worden door je eigen hersenen, als je een dier laat leven in zijn eigen leefomgeving is er niets aan de hand, en ja komt een dier eens in een gebied dat dreigend zou kunnen zijn of worden dan bestaat er ook nog de mogelijkheid het dier te vangen en terug te zetten in zijn eigen leefomgeving.

Anoniem

Het feit dat er klemmen worden gebruikt, betekent ook dat ieder ander dier of mens hierin terecht kan komen.

Hoe kan men dieren aanrijden, het lijkt mij dat er koplampen op elke auto zitten. En in een natuurgebied??

Nog steeds neemt men levens niet serieus.

Als men een ander leven niet eerd is zijn/haar eigen leven niets waard.

Anoniem

Het feit dat er klemmen worden gebruikt, betekent ook dat ieder ander dier of mens hierin terecht kan komen.

Pascale

Klemmen …. betekent een verschrikkelijke dood . Veel dieren knagen hun poot of voetje af en sterven dan een gruwelijke dood , daar ze niet meer kunnen jagen . Dikwijls komen er nog huiskatten naar huis zonder hun teentjes of voetje . Soms ook met een half pootje . Grrrr ik krijg de krullen van zo’n volk die dees doet . Van mij mag zo’n volk zwaar boeten !!!! En als er eens schaap of zo gepakt word door een lynx …. wat zelden gebeurd !!!! Want meestal eten zij knaagdieren of vangen ze vogels uit de lucht die lag… Lees verder »

Miel

Ratten, muizen, wespen, spinnen, …. Niemand maakt er een probleem van om hinderlijke dieren te doden. Ik kan me best voorstellen dat een lynx hinderlijk kan zijn voor bepaalde mensen. Het artikel geeft geen uitsluitsel, maar het zou me niet verbazen dat dit hier het geval is.
Waarom vindt men het doden van een hinderlijke lynx zoveel erger dan het vergiftigen van een ganse nest ratten ?

Ned

Doordat de Iberische lynx een bedreigde diersoort is. Een diersoort die men middels fokprogramma’s opnieuw probeert te introduceren in het wild. Daarnaast denk ik niet dat de lynx voor veel mensen hinderlijk zal zijn. Ze eten voornamelijk konijn. Ze zijn alleen hinderlijk, lees concurrentie, voor jagers die op konijnen willen jagen. Net zoals bijvoorbeeld vossen.

Miel

Ok, ik snap het. Niet het feit dat die dieren werden gedood is erg, maar wel het verstoren van een ecologisch prorgramma ! Tja, dan is de extreme verontwaardiging in onderstaande reacties misschien toch niet zo overdreven.

Pascale

Miel …… omdat lynxen met uitsterven bedreigd zijn , zowel in Europa al de USA . Incognito : Idd , vangen en uitzetten in een andere beschermde habitat !!! Een lynx is een heel schuw dier en kom je als mens haast niet tegen , ze zijn zo goed als onzichtbaar. Ofwel zijn het boeren of is er in opdracht vn boeren gehandeld, of was het om hun prachtige vacht :'( . Jammer dat een dier weer het moet ontgelden. Hopelijk een serieuze straf, zware geldboete en jagerslicentie intrekken voor altijd. Indien ze terug betrapt worden vr jagen .. jarenlange… Lees verder »

peterenria2@hotmail.com

Laffer da laf. Onvoorstelbaar hoe deze 2 lynxen hebben pijn geleden, vastgeklemd in een wolvenklem . Ik hoop dat de anderen niet zoveel geleden hebben , het is gewoon vreselijk laf en gewoon onmenselijk. Onmensen die gewoon harteloos zijn. En dan de pups die achterblijven…Ik wens de daders KARMA .

Lucia

Zooo ontzettend jammer dat zulke mensen bestaan..!
Ik doe met je mee Brian,
dan maar hardleers, afleren.

devliegendevogel@gmail.com

Ik krijg hier emmers tranen van.

Anneke

Ik ook😭

Maikel

De onderontwikkelde kant van het menselijk ras laat weer eens wat van zich horen. Heel sneu. Als ze de daders vinden: laat ze er 4 verplicht onder toezicht met de fles grootbrengen: als de dader(s) dan nog niet bevatten wat ze in 1 seconde vernietigen dan is/zijn het waarschijnlijk psychopaten en moeten ze permanent in een afgesloten inrichting.

mar

Er komen ook veel mensen vanuit het buitenland en andere regios in Spanje naar de bergen van Toledo om te jagen.
Doodzonde van deze schitterende inheemse soort.

brianvanhees@hotmail.com

Ik hoop dat ze deze(n) snel te pakken krijgen en dan henzelf in zo diezelfde afgrijselijke val, onder dwang in laten stappen en daarmee een weekje in een geluidloze cel stoppen zonder eten drinken of medische hulp. Daarna wel netjes vragen of ze dat nooit meer willen doen.

Johanna

Ik baal hier zo verschrikkelijk van.Laat deze deze toch leven en laat deze dieren met rust. Dierenmishandeling en doden noem maar op hier in Spanje. Stop daar nu mee eens, zo niet dan hoop voor deze ménsen geen gelukkig leven, want op de een of andere manier wordt je gestraft en ik hoop dat deze straf heel groot zal zijn.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.