8 van de 10 inwoners van Spanje kijkt naar betaalde content op tv

8 van de 10 inwoners van Spanje kijkt naar betaalde content op tv
Beeld: 123rf

8 van de 10 inwoners van Spanje kijkt naar betaalde content op tv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit de derde barometer dit jaar over het gebruik van de televisie en betaalde televisie inclusief de bekende streamingdiensten in Spanje (BARÓMETRO TV-OTT), blijkt dat inmiddels 8 van de 10 inwoners van Spanje kijkt naar betaalde content. 83,1% van de deelnemers aan de enquête zegt te betalen voor content, dat zijn 32,4 miljoen inwoners van Spanje. Netflix is veruit het populairste en meest gebruikte betaalde platform gevolgd door Prime Video.

83,1% van de inwoners van Spanje kijkt naar content waarvoor wordt betaald. Daarvan heeft 58,3% toegang tot 2,6 betaalplatforms. Per inwoner van Spanje wordt per maand 39 euro uitgegeven aan betaalde content en slechts 8,6% zegt niets uit te geven aan betaalde content.

Netflix is heer en meester in Spanje met 59,9% van de inwoners van Spanje maar Prime Video van Amazon volgt dichtbij met 54,8%. Als derde staat Movistar+ op de lijst met 22,1% gevolgd door Disney+ met 21,8%, HBO met 19,6%, VodafoneTV met 7,7%, Dazn met 7%, OrangeTV met 5,5%, AtresPlayer met 4,1%, Filmin met 3,4% en AppleTV+ met 2,9%.

Netflix wordt door de Spaanse gebruikers het best gewaardeerd met een 7,9 gevolgd door Disney+ met een 7,4 en Prime Video van Amazon met een 7,3. HBO krijgt een 7,1 als rapportcijfer en Movistar+ een 7.

59,9% van de inwoners van Spanje heeft toegang tot Netflix, dat is 23,3 miljoen kijkers waarbij ‘La Casa de Papel’ de populairste serie is met 39,6% in september. 54,8% van de inwoners van Spanje heeft toegang tot Prime Video van Amazon, dat is 21,3 miljoen kijkers met in september als populairste serie ‘El Cuento de la Criada’ met 13,5% kijkers. 21,8% van de inwoners van Spanje heeft toegang tot Disney+ wat 8,5 miljoen kijkers zijn met in september als populairste film ‘Cruella’ met 31,7% kijkers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.