Algo de España – deel 64: en welke datum stond er in die ring van mijn oma

Algo de España – deel 64: en welke datum stond er in die ring van mijn oma
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de España – deel 64: en welke datum stond er in die ring van mijn oma

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Ik krijg ineens een ingeving. Ik denk dat moet ik even delen met je. Een super lieve cursist van mij stuurde een berichtje dat ze onlangs oma is geworden. Haar kleinkind, is precies geboren op de sterfdatum van haar moeder.

Ik geloof hier in

Echt ik vind dat altijd zo mooi. Want dan denk ik, ja hoor dat is een teken van haar moeder. Dat is de beschermengel geworden van haar kleinkind. Of in ieder geval wil zij iets laten weten. Denk je dat ook niet? Of vind je het raar wat ik zeg, dat kan natuurlijk ook, maar je weet het, daar geef ik niks om.

Ring van mijn oma

Toen dacht ik ineens weer aan mijn oma. 18 jaar geleden was ik zwanger van Nina. In die tijd overleed mijn oma op haar 93ste. Na de begrafenis kwam mijn lieve tante naar mij toe en gaf de trouwring van mijn oma. Zo lief vond ik dat, want mijn oma is mij altijd heel dierbaar geweest. 

Tijdens die zwangerschap overleed ook die liefste tante, veel te jong. Echt vreselijk. Twee maanden later werd Nina geboren precies op de datum die stond in de trouwring van mijn oma. Dat is toch toevallig. Maar ik geloof echt niet in toeval. Dat zijn gewoon tekens, denk ik dan.

Wat zijn jouw tekens

Wat denk jij? Heb je ook zoiets meegemaakt? Ik hoor het echt heel erg graag van je via info@supergoedspaansleren.nl. Want ik vind het zo mooi om te zien dat er echt heel veel meer is dan alleen ons aardse bestaan.

Duidelijkste van mijn leven

En ook het verhaal van mijn opa, dat was voor mij ook zo’n duidelijk teken. En zo weet ik dat je veel meer tekens krijgt, maar dat je ze door de drukte en het snelle bestaan niet altijd opmerkt. Terwijl ze zo belangrijk zijn. Het verhaal van mijn opa was zo, voor als je het nog niet kent. 

Ik was samen met het gezin in Normandië, rondreizen met de camper, heerlijk genieten van vrijheid. Mijn vader was een paar weken daarvoor overleden. En ik liep over het strand, ik was mijn kinderen zat, die waren aan het ruzie maken, waardoor ik even alleen ging wandelen. Ze zochten het maar even uit. 

En ik wandelde en in alle rust bedacht ik ineens, wij moeten ons leven omgooien. We moeten weer gaan beginnen met echt genieten, maar ook naar een veel relaxter leefomgeving. Eigenlijk terug naar het gevoel dat ik 25 jaar geleden had, toen ik nog op Mallorca woonde met Tomás. 

Roodborstje

Mijn vader was binnen 10 dagen overleden en hij en mijn moeder hadden ons zo goed leren genieten van het leven, dat moest weer terug in ons leven. Toen ik terugkwam bij de camper zei ik tegen Tomás, weet je wat wij moeten doen. In Spanje gaan wonen. En op DAT moment toen ik dat zei, kwam er een roodborstje onder de heg vandaan, midden in Normandië. Ik zei, zie je wel, mijn opa vindt ook dat we dat moeten gaan doen. 

Tomás keek naar het hippende vogeltje en dacht, ja hoor daar hebben we je opa. Maar het was voor mij een zo duidelijk teken. Ik wist en voelde in alles in mijn lijf dat dit was wat we moesten gaan doen.

Volg je gevoel

Nou de rest van het verhaal is bekend of te lezen in mijn blogs.

En Tomás, altijd-super-verliefd-op-Nederland wilde echt niet emigreren naar Spanje. Maar ook is bekend hoe dat verder is afgelopen. Ik geloof nog steeds dat dit het allerbelangrijkste teken in mijn leven was. En ook de aller duidelijkste voor mij. 

Ik kijk nu wat bewuster naar tekens. Maar ik zie het vaak niet denk ik. Wel soms het gevoel als ik zit in mijn creatieve modus, dan voel ik vaak, jaaa dit is goed, dit moet ik doen. En dan ga ik weer keihard aan het werk om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.

Mijn Spaanse lessen zijn uniek

En het pakt altijd goed uit. Je weet dan gewoon dat je hulp krijgt. Inspiratie, goed gevoel, de hele dag stuiteren, omdat je weet dat het goed is, dat dit is wat je moet doen. Net zoals het ging bij de start en hoe het nu gaat met mijn bedrijf. Aan alles voel ik dat het absoluut uniek is wat ik doe en de geweldige resultaten die de mensen halen in een hele korte tijd. Echt waanzinnig mooi het leven, maar ook het ondernemen. Het leukste wat ik ooit gedaan heb.

Vertel…

Dus je ziet waar het je kan brengen al die tekens. En ik vind het geweldig. Ik hoor graag je verhaal, via info@supergoedspaansleren.nl  Want inmiddels weet ik ook dat er veel meer mensen zijn die dit echt geen raar verhaal vinden.

Mooi toch, je weet dat je nooit alleen bent en dat je alles al in je hebt. En als je wilt kun je vandaag nog meedoen met de GRATIS Challenge Wonen in Spanje. Deze duurt tot 10 oktober. Schrijf je gauw in via www.supergoedspaansleren.nl/challenge-wonen

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud