ZARA verkoopt eind 2023 in Spanje online tweedehands kleding van eigen merk

ZARA verkoopt eind 2023 in Spanje online tweedehands kleding van eigen merk
Beeld: via canva.com

ZARA verkoopt eind 2023 in Spanje online tweedehands kleding van eigen merk

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Spaanse kledingconcern ZARA is in januari 2023 begonnen met de verkoop van tweedehands ZARA-kleding. Dat gebeurde alleen online via de resell-website als onderdeel van het Pre-Owned programma. ZARA-fans in Nederland, België en Spanje, waar het kledingmerk vandaan komt, moesten echter nog wachten want Pre-Owned was alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Daar komt in Spanje eind 2023 verandering in, maar het is nog niet bekend of het ook mogelijk zal zijn in Nederland en België.

Vroeger werd tweedehands kleding als iets voor ‘arme’ mensen gezien, maar na het succes van onder andere smartphone apps zoals Vinted of in Spanje Wallapop is dat compleet veranderd. Veel personen verdienen er een aardig zakcentje bij door hun kleding als tweedehands te verkopen, terwijl kopers vaak hun gewenste kleding goedkoper kunnen aanschaffen.

ZARA wil meedoen met deze trend en staat het gebruikers dus toe om via de eigen resell.zara.com website in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kleding te verkopen (sell) of kopen (buy). Vanaf eind 2023 is dat ook mogelijk in Spanje en misschien ook in Nederland en België.

Het Spaanse kledingmerk is echter niet de enige die tweedehands kleding verkoopt want het Zweedse H&M is met Sellpy ook al bezig met de verkoop van gebruikte kleding. Het verschil tussen ZARA en H&M is dat het Sellpy-programma in meerdere landen te gebruiken is, waaronder Spanje.

Ga naar de inhoud