skip to Main Content
Aardbeving van 2,7 op Richter schaal in de provincie Huesca
123rf

Aardbeving van 2,7 op Richter schaal in de provincie Huesca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUESCA – Het komt niet zo vaak voor en als we het over aardbevingen hebben dan vinden die meestal plaats in het zuiden van Spanje of langs de Middellandse Zeekust. In dit geval gaat het echter om een aardbeving in de Pyreneeën van de provincie Huesca, Aragón.

In de nacht van zondag op maandag om 5.16 uur werd de provincie Huesca getroffen door een lichte aardbeving met een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. De beving vond plaats op 11 kilometer onder het aardoppervlak met als epicentrum de grens tussen Frankrijk en Spanje in de gemeente Bielsa.

Inwoners van Bielsa maar ook de gemeenten Sallent de Gállego, Panticosa en Torla konden de aardbeving voelen, iets wat waarschijnlijk niet veel is gebeurd vanwege het vroege tijdstip.

Net zoals na veel aardbevingen in Spanje heeft het Spaanse Geografische Instituut (IGN) een vragenformulier online geplaatst waar geïnteresseerden hun ervaringen kunnen invullen ten tijde van de beving.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

IGN

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken