Search
menu
Search

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2020)

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt
Beeld: Caganer.com / Facebook

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2020)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Caganers makers van Caganer.com hebben de nieuwe collectie bekend gemaakt van traditionele poepers. Elk jaar komen er nieuwe schijtende beeldjes bij die onder de kerstboom geplaatst kunnen worden. Ook dit jaar weer enkele bekendheden zoals Joe Biden, Ronald Koeman (terug van weggeweest), Pippi Langkous en de man die elke dag de corona-cijfers bekend maakt in Spanje Fernando Simón.

In een normaal jaar kun je in Catalonië op de Kerstmarkten in de stalletjes de typische poepers zien. Ook op de website van Caganer.com en in fysieke winkels kun terecht voor de grappige figuurtjes genaamd ‘Caganers’. 

De eerste keer dat je deze figuurtjes ziet weet je niet meteen waar het over gaat en denk je dat iedereen gek is geworden. Het gaat namelijk om een klein figuurtje die in de kerststal gezet wordt maar die al zittend zit te poepen (boeren zouden zo een betere oogst moeten krijgen in het nieuwe jaar). 

Er zijn traditionele Caganers te vinden maar er zijn ook grappige schijters te vinden zoals van bekende artiesten, sporters, presidenten en andere politici en zelfs de Paus. Elk jaar worden er nieuwe Caganers bedacht en ook dit jaar zijn er enkele nieuwe poepende bekendheden bijgekomen.

Wat ook nieuw is dit jaar zijn de mondkapjes (mascarillas) die op de gezichten van veel reeds bestaande Caganers geplaatst zijn, helemaal van deze tijd dus en ongetwijfeld een collectors item voor wie een vitrine vol heeft met Catalaanse poepers.

col koeman scaled
col simon scaled
col pippi scaled
col joe scaled
col ansu scaled

Ga naar de inhoud