Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2020)

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt
Beeld: Caganer.com / Facebook

Nieuwe Catalaanse traditionele ‘poepers’ bekend gemaakt (2020)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Caganers makers van Caganer.com hebben de nieuwe collectie bekend gemaakt van traditionele poepers. Elk jaar komen er nieuwe schijtende beeldjes bij die onder de kerstboom geplaatst kunnen worden. Ook dit jaar weer enkele bekendheden zoals Joe Biden, Ronald Koeman (terug van weggeweest), Pippi Langkous en de man die elke dag de corona-cijfers bekend maakt in Spanje Fernando Simón.

In een normaal jaar kun je in Catalonië op de Kerstmarkten in de stalletjes de typische poepers zien. Ook op de website van Caganer.com en in fysieke winkels kun terecht voor de grappige figuurtjes genaamd ‘Caganers’. 

De eerste keer dat je deze figuurtjes ziet weet je niet meteen waar het over gaat en denk je dat iedereen gek is geworden. Het gaat namelijk om een klein figuurtje die in de kerststal gezet wordt maar die al zittend zit te poepen (boeren zouden zo een betere oogst moeten krijgen in het nieuwe jaar). 

Er zijn traditionele Caganers te vinden maar er zijn ook grappige schijters te vinden zoals van bekende artiesten, sporters, presidenten en andere politici en zelfs de Paus. Elk jaar worden er nieuwe Caganers bedacht en ook dit jaar zijn er enkele nieuwe poepende bekendheden bijgekomen.

Wat ook nieuw is dit jaar zijn de mondkapjes (mascarillas) die op de gezichten van veel reeds bestaande Caganers geplaatst zijn, helemaal van deze tijd dus en ongetwijfeld een collectors item voor wie een vitrine vol heeft met Catalaanse poepers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.