Overstroomde straten in de Valencia regio na hevig noodweer

Overstroomde straten in de Valencia regio na hevig noodweer
Beeld: Diario Información / Twitter

Overstroomde straten in de Valencia regio na hevig noodweer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Uit voorzorg heeft men in veel gemeenten de scholen in de provincie Valencia gesloten omdat er hevig noodweer verwacht wordt op donderdag en vrijdag. Dat noodweer heeft al van zich laten horen op verschillende plaatsen in de regio waar veel straten overstroomd zijn en waar veel waterschade is gemeld. 20 inwoners van de regio moesten door de brandweer en politie gered worden terwijl veel wegen af zijn gesloten.

In de regio Valencia gelden op donderdag drie weeralarmen, te weten rood voor het zuiden van de kust van de provincie Valencia, oranje voor het binnenland en noorden van Valencia, het zuiden van de provincie Castellón en het noorden van de provincie Alicante. Andere gebieden zoals het binnenland en zuiden van de provincie Alicante hebben een groen weeralarm, net zoals het binnenland en het noorden van de provincie Castellón. 

De meest getroffen gebieden in de Valencia regio zijn de gemeenten Cullera en Sueca in de provincie Valencia . Alleen in deze twee gemeenten moest de brandweer 16 personen redden uit hun benarde situatie als gevolg van de overstromingen. 10 van hen bevonden zich in een woning in Cullera terwijl 2 van hen op Camping las Palmeras in Sueca gered moesten worden en 4 in hun woning in Sueca.

In 24 uur tijd is er meer dan 220 liter regenwater gevallen per vierkante meter langs de kust in het noorden van de provincie Alicante en zuiden van de provincie Valencia. Vanwege het snel stijgende water in de rivieren en de straten die de de grote hoeveelheden regen niet aankonden was er veel waterschade. Ook de harde windstoten hebben veel schade veroorzaakt.

De gemeente Javea heeft ook aangegeven dat ze flink last hebben gehad van de storm in de Marina Alta regio van de provincie Alicante met veel omgewaaide bomen, luifels, lantaarnpalen en muren. In Algemessi wacht men op de politie of brandweer om enkele paarden uit de Magro rivier te redden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.