Denia krijgt een nieuwe 4-sterren camping met bungalows en camperplaatsen

Denia krijgt een nieuwe 4-sterren camping met bungalows en camperplaatsen
Beeld: Voorbeeldfoto

Denia krijgt een nieuwe 4-sterren camping met bungalows en camperplaatsen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Er zijn plannen voor een nieuwe camping in Denia aan de Costa Blanca. Het gaat om een 4-sterren camping van ongeveer 60.000 m2 groot waar 500 percelen moeten komen onderverdeeld in plaatsen voor tenten, caravans, kampeerauto’s en verschillende soorten bungalows.

De nieuwe camping zal een aanwinst zijn voor de kustplaats Denia waar op dit moment al meerdere campings te vinden zijn, zoals Camping Los LLanos, Los Pinos en Los Patos. Er zijn vanwege de corona-pandemie steeds meer mensen die naar campings gaan in Spanje, zowel buitenlanders als de inwoners van het land zelf. Een nieuwe camping is dus beter voor het aanbod in Denia.

De vergunningen zijn reeds enkele weken geleden aangevraagd bij de gemeente en volgens de verantwoordelijke, Construcciones Residenciales de Dénia, verloopt alles naar wens. Er zijn nog diverse rapporten nodig zoals de impact van de camping op het milieu en de omgeving. De lokatie van de camping zijn twee percelen langs de Cami Gandia en dichtbij de zogenaamde Molino de Bañuls.

Als de plannen doorgaan wordt er 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe 4-sterren camping met 500 percelen op een terrein van 60.000 m2. Er komen diverse soorten bungalows maar ook ruimte voor tenten, caravans en kampeerauto’s. Verder staan er diverse winkels en horecagelegenheden gepland op het terrein.

Ga naar de inhoud