Lenovo doet dit jaar niet mee met Black Friday kortingen in Spanje vanwege gebrek aan computers

Lenovo doet dit jaar niet mee met Black Friday kortingen in Spanje vanwege gebrek aan computers
Beeld: 123rf

Lenovo doet dit jaar niet mee met Black Friday kortingen in Spanje vanwege gebrek aan computers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De transport crisis en crisis wat betreft onderdelen zoals chips etc. is ook bij het Chinese merk Lenovo toegeslagen. Daarom heeft Lenovo aangekondigd in Spanje en Portugal niet mee te doen met de kortingsdagen zoals Black Friday en de kerstkortingen. De reden daarvoor is dat Lenovo een tekort aan computers en smartphones heeft en de levering daarvan niet kan garanderen.

De algemeen directeur van Lenovo Españá, Alberto Ruano, heeft medegedeeld dat het Chinese technologie merk dit jaar de kortingsdagen Black Friday en de kerstperiode overslaan omdat ze niet genoeg laptops en mobiele telefoons hebben om aan de vraag te kunnen voldoen.

Alles wat nu in de winkels ligt zal gewoon verkocht worden maar zonder kortingen. Daarnaast heeft de algemeen directeur bevestigd dat de prijzen bij Lenovo binnenkort omhoog zullen gaan om de kunnen voldoen aan de Spaanse eis van drie jaar garantie op onderdelen.

De grootste problemen wat betreft voorraad zijn te merken bij laptops en smartphones. De vraag naar de apparaten van Lenovo is in Spanje en Portugal nog steeds groot. Lenovo heeft de tweede plaats veroverd wat betreft verzendingen van computers in Spanje met een marktaandeel van 24,8% terwijl dat in Spanje en Portugal samen 23,1% is.

Ondanks de transport- en chip-crisis heeft Lenovo tussen juli en september 445 miljoen euro verdient, 65% meer dan vorig jaar in het tweede fiscale trimester wat meteen het beste trimester ooit bleek te zijn. De totale omzet bedroeg 15,5 miljard euro, een stijging van 23%.

Met name de verkoop van de Yoga-lijn is tijdens de thuiswerk periode is met 20% gestegen. Ook de verkoop van Motorola telefoons, onderdeel van Lenovo, heeft een recordwinst bereikt van 79 miljoen euro, een stijging van 185%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.