Lenovo doet dit jaar niet mee met Black Friday kortingen in Spanje vanwege gebrek aan computers

Lenovo doet dit jaar niet mee met Black Friday kortingen in Spanje vanwege gebrek aan computers
Beeld: 123rf

Lenovo doet dit jaar niet mee met Black Friday kortingen in Spanje vanwege gebrek aan computers

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De transport crisis en crisis wat betreft onderdelen zoals chips etc. is ook bij het Chinese merk Lenovo toegeslagen. Daarom heeft Lenovo aangekondigd in Spanje en Portugal niet mee te doen met de kortingsdagen zoals Black Friday en de kerstkortingen. De reden daarvoor is dat Lenovo een tekort aan computers en smartphones heeft en de levering daarvan niet kan garanderen.

De algemeen directeur van Lenovo Españá, Alberto Ruano, heeft medegedeeld dat het Chinese technologie merk dit jaar de kortingsdagen Black Friday en de kerstperiode overslaan omdat ze niet genoeg laptops en mobiele telefoons hebben om aan de vraag te kunnen voldoen.

Alles wat nu in de winkels ligt zal gewoon verkocht worden maar zonder kortingen. Daarnaast heeft de algemeen directeur bevestigd dat de prijzen bij Lenovo binnenkort omhoog zullen gaan om de kunnen voldoen aan de Spaanse eis van drie jaar garantie op onderdelen.

De grootste problemen wat betreft voorraad zijn te merken bij laptops en smartphones. De vraag naar de apparaten van Lenovo is in Spanje en Portugal nog steeds groot. Lenovo heeft de tweede plaats veroverd wat betreft verzendingen van computers in Spanje met een marktaandeel van 24,8% terwijl dat in Spanje en Portugal samen 23,1% is.

Ondanks de transport- en chip-crisis heeft Lenovo tussen juli en september 445 miljoen euro verdient, 65% meer dan vorig jaar in het tweede fiscale trimester wat meteen het beste trimester ooit bleek te zijn. De totale omzet bedroeg 15,5 miljard euro, een stijging van 23%.

Met name de verkoop van de Yoga-lijn is tijdens de thuiswerk periode is met 20% gestegen. Ook de verkoop van Motorola telefoons, onderdeel van Lenovo, heeft een recordwinst bereikt van 79 miljoen euro, een stijging van 185%.

Ga naar de inhoud