Meisje dat probeerde in te breken in haar eigen appartement gestorven in Zaragoza

Meisje dat probeerde in te breken in haar eigen appartement gestorven in Zaragoza
Beeld: Polciía Zaragoza / Twitter

Meisje dat probeerde in te breken in haar eigen appartement gestorven in Zaragoza

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – In Zaragoza stierf afgelopen maandag een meisje van 20 jaar na een val van de derde verdieping. Volgens de politie vond het meisje haar sleutels niet, waarna ze langs enkele buizen haar eigen appartement probeerde binnen te dringen. Ze overleefde de onfortuinlijke val niet.

Het ongeluk vond plaats om 7 uur ’s ochtends in de calle de Luis Galve in Zaragoza. Nadia, het meisje in kwestie, kwam thuis na een nachtje uit met haar vriend en een aantal vriendinnen. Volgens de politie ontdekte het meisje bij thuiskomst dat ze de sleutels van haar appartement binnen vergeten was. Ze probeerde herhaaldelijk aan de deur aan te bellen, maar geen van haar twee huisgenoten zou dat gehoord hebben. Daarop probeerde ze een aantal andere deurbellen, tot één van de buren haar via de buzzer binnen liet, en ze tenminste al bij de binnenplaats kon komen.

Via een paar buizen op het binnenplein van het gebouw klom ze tot bij de derde verdieping. Haar eigen appartement bevindt zich op de vierde verdieping, maar nog voor ze daar aankwam verloor ze het evenwicht en viel ze naar beneden. Een buurvrouw hoorde iets verdachts. Toen ze keek wat er gebeurd was, trof ze het levenloze lichaam van de jonge vrouw aan. Ze belde de hulpdiensten nog, alhoewel die alleen de dood van het meisje konden vaststellen. De agenten konden het gebeuren reconstrueren doordat één van de schoenen van Nadia vast zat in het buizensysteem waar ze haar evenwicht verloren moet hebben.

José Luis García de Vicuña, president van de unie van slotenmakers, heeft het over “een ongeluk dat vermeden kon worden”. Hij raadt mensen die in dezelfde situatie zitten aan contact op te nemen met een professional uit de sector. “We begrijpen dat het spannende momenten zijn, maar men kan naar een slotenmaker bellen en een offerte vragen.” García de Vicuña voegt er aan toe dat, niettegenstaande wanpraktijken in de sector, de prijs in principe niet erg hoog zou liggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.