Search
menu
Search

Wie van de vier Spaanse dorpen wordt de Ferrero Rocher winnaar 2021

Wie van de vier Spaanse dorpen wordt de Ferrero Rocher winnaar 2021
Beeld: Ferrero Rocher / Facebook

Wie van de vier Spaanse dorpen wordt de Ferrero Rocher winnaar 2021

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals elk jaar kiest het wereldbekende chocolade merk Ferrero Rocher tijdens de ‘Gran Fiesta de la Luz’ competitie een dorp uit waar de kerstverlichting op spectaculaire wijze zal worden aangedaan. In de editie 2020 wist Astorga in Castilië en León te winnen. Maar welk dorp wordt dit jaar de winnaar? Dit zijn de vier kandidaten.

Het winnende dorp zal niet alleen door Ferrero Rocher geheel aangekleed worden voor de kerst en schitteren met de duizenden kerstlichtjes maar zal ook op het televisiekanaal Telecinco de plaats zijn waar oud op nieuw wordt gevierd. In de editie 2021 doen de volgende vier dorpen mee: Peñíscola (Castellón), Beas (Huelva), Briviesca (Burgos) en Las Navas del Marqués (Ávila).

Ook jij als lezer kunt meestemmen door naar DEZE website te gaan en tussen 4 november en 3 december jouw favoriete Ferrero Rocher dorp te kiezen. Daarna volgt nog een finale tussen de twee meest gekozen dorpen tot 10 december waarna de winnaar op televisie bekend wordt gemaakt. Het motto dit jaar is ‘Junto brillamos más’ ofwel, samen schijnen we meer. 

Kandidaat 1 – Peñíscola

Van de vier kanshebbers is Peñiscola bij de meeste Nederlanders en Belgen het bekendste dorp. Peñiscola ligt prachtig aan de Costa Azahar in de provincie Castellón (Valencia regio) en staat bekend vanwege het oude dorp met het Papa Luna kasteel op het schiereiland. Met de kerst is er een gezellige kerstmarkt in het centrum van het dorp en bij het kasteel.

Kandidaat 2 – Beas

Het dorp Beas is te vinden in het zuiden van Spanje, in de provincie Huelva (Andalusië). Een van de meest bezochte attracties met de kerst is de levende kerststal (Belén viviente) die sinds 1970 elk jaar plaatsvindt en waar in totaal 300 personen aan meewerken.

Kandidaat 3 – Briviesca

Het dorp Briviesca ligt in de provincie Burgos (Castilië en León) en heeft een plaats op deze korte lijst gekregen vanwege het feest met de kaarsen ofwel ‘fiesta de las velas’. Alle inwoners van het dorp komen op 18 december bijeen op het centrale plein en lopen daarna in een stoet met kaarsen door het dorp om de ‘Virgen de la O’ te eren.

Kandidaat 4 – Las Navas del Marqués

Las Navas del Marqués is een dorp in de Spaanse provincie Ávila (Castilië en León). Het kerstconcert wordt elk jaar door de muziekvereniging van het dorp georganiseerd waar meer dan 30 muzikanten tussen 12 en 70 jaar deelnemen.

Ga naar de inhoud