Te koop 260.000 euro: dorp met 44 woningen, school, bar, kerk en politiekazerne in Zamora

Te koop 260.000 euro: dorp met 44 woningen, school, bar, kerk en politiekazerne in Zamora
Beeld: Google Maps / screenshot

Te koop 260.000 euro: dorp met 44 woningen, school, bar, kerk en politiekazerne in Zamora

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZAMORA – Zo af en toe beschrijven we bijzondere woningen of objecten die te koop worden aangeboden op het grootste woningportaal van Spanje, Idealista.es. Ook nu schrijft deze website over een uniek object als je het niet erg vindt ver weg van de zee te wonen. Voor 260.000 euro staat een leegstaand dorp met 44 woningen, school, bar, kerk en een Guardia Civil kazerne te koop. Dat is gelegen in de provincie Zamora, in de regio Castilië en León, boven een stuwmeer en op de grens met Portugal.

Voor de prijs van een klein appartement aan de Spaanse Costa kun jij al eigenaar zijn van een heel dorp dat op dit moment leeg staat. Het dorp heeft de naam ‘Poblado del Salto de Castro’ en hoort bij de gemeente Fonfría dat in de provincie Zamora in de autonome regio Castilië en León ligt. Zoals onderaan op de kaart te zien is ligt het dorp boven een stuwdam, aan het Castro stuwmeer langs de Douro rivier tegen de grens van Portugal aan en op 53 km van de stad Zamora.

Het geheel moet behoorlijk opgeknapt worden door de nieuwe eigenaren maar er zijn reeds plannen voor een B&B/hotel (Turismo Rural) met 14 slaapkamers beschikbaar. Helaas hebben graffiti kunstenaars zich flink uitgeleefd op de leegstaande gebouwen maar alles is uiteindelijk op te knappen om er een geweldig toeristendorp van te maken.

In totaal bestaat het dorp uit 44 woningen verdeeld over verschillende gebouwen waarvan vijf losstaand. Er is een bar, kerk, school met diverse leslokalen en een Guardia Civil kazerne. In de advertentie op Idealista.es staat dat het om een dorp gaat dat iemand geërfd heeft en, omdat hij/zij een ‘urbanita’ (stadsmens) is, er niet zelf voor kan zorgen. De verkoper wil het geheel dus voor 260.000 euro verkopen maar zonder tussenkomst van een makelaarskantoor, vanwege slechte ervaring.

Bekijk HIER de advertentie op Idealista.es of kijk HIER voor foto’s op Google Maps en bekijk hieronder de kaart met daarop de locatie van ‘Poblado del Salto de Castro’.

Het dorp Poblado del Salto de Castro of Salto de Castro werd op 601 meter hoogte gebouwd door het bedrijf Iberduero om families te huisvesten die aan de aanleg van de stuwdam en stuwmeer werkten. Het dorp werd in 1989 geheel verlaten toen de werknemers klaar waren met de werkzaamheden. Ook de kazerne van de Guardia Civil werd verlaten.

dorp zamora
Beeld: Balles2601 / wikimedia
Ga naar de inhoud