80-jarige Britse man met Alzheimer steekt 69-jarige vrouw dood in Benalmádena

80-jarige Britse man met Alzheimer steekt 69-jarige vrouw dood in Benalmádena
Beeld: @Policía / Twitter

80-jarige Britse man met Alzheimer steekt 69-jarige vrouw dood in Benalmádena

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Een waar familiedrama heeft zich afgespeeld in de kustplaats Benalmádena aan de Costa del Sol. Daar heeft een 80-jarige Britse man die Alzheimer heeft zijn 69-jarige Britse vrouw neergestoken. De vrouw is na meerdere messteken ter plaatse aan haar verwondingen overleden.

Volgens deze krant is de vrouw maar liefst 20 keer met een mes gestoken door de senior Alzheimer-patiënt. Deze aanval van de 80-jarige Britse man vond vrijdagavond rond 22.50 uur plaats in een appartement aan de Avenida Antonio Machado en Benalmádena.

Na de aanval vroeg de vrouw om hulp via het telefoonnummer 091 waarna de agenten zich naar de woning spoeden. Omdat ze de woning niet binnen konden komen omdat de deur van binnenuit geblokkeerd was, moest de brandweer via een trap het appartement betreden. Omdat de agenten op de grond bloed zagen  gingen ze het appartement in en troffen ze de vrouw aan die reeds overleden was. De aanvaller was ook nog in het appartement aanwezig en verzette zich niet bij zijn arrestatie. 

Het onderzoek naar deze dodelijke steekpartij loopt nog en men tast nu nog in het duister wat de aanleiding was voor deze bloedige en dodelijke aanval van de Alzheimer-patiënt. Buren van het oudere Britse echtpaar zijn zeer verrast omdat er nooit problemen waren en het om een aardig echtpaar ging.

Ga naar de inhoud