November is kortingsmaand bij webwinkels in Spanje

November is kortingsmaand bij webwinkels in Spanje
Beeld: via canva.com

November is kortingsmaand bij webwinkels in Spanje

Als je regelmatig producten koopt online dus via internet dan is november de ideale maand. Er zijn verschillende dagen met speciale kortingen zoals op 11 november de zogenaamde ‘Singles Day’, op 24 november (2023) ‘Black Friday’ en op maandag 27 november (2023) ‘Cyber Monday’ kortingsdagen bij AliExpress, Amazon, PcComponentes, Bol.com en veel andere online warenhuizen en winkels.

Op 11 november viert men wereldwijd de Singles Day (nu ook wel de ‘11.11 sale’ genoemd), een idee van het Chinese online warenhuis AliExpress dat inmiddels is overgeslagen naar andere websites zoals PcComponentes in Spanje en Bol.com in Nederland.

Er zijn echter winkels die al eerder zijn begonnen met hun kortingsdag, dagen of zelfs weken. Het Spaanse warenhuis El Corte Ingles heeft van 30 oktober tot en met 5 november (2023) de ‘Adelántate Black Friday’ met kortingen op vele producten zoals in de mode, sport, accessoires, persoonlijke verzorging, elektronica, woonspullen en voeding.

Bij PcComponentes, een van de grootste online elektronicawinkels, beginnen de kortingen ook op 6 november met de pre Black Friday kortingen. Bij Mediamarkt zijn begonnen met de ‘Semanas Black Friday’ kortingen tot en met 10 november (2023).

Ook bij Amazon beginnen ze op 17 tot en met 27 november (2023) met de ‘Semana Black Friday’ kortingen tot 40% in praktisch alle categorieën in het online warenhuis. Bij Bol.com zijn ze voorlopig nog bezig met de Sint Cadeaus voor de braafste kinderen.

De website en smartphone app Shein doet ook mee met de 11/11 (Singles Day) korting en ongetwijfeld daarna ook met de Black Friday en Cyber Monday kortingsdagen. Datzelfde geldt voor de smartphone app en website Temu waar meerdere kortingsdagen gevierd worden.

Black Friday

Terwijl er steeds meer winkels op internet meedoen met de Singles Day rage, wordt op vrijdag 24 november (2023) wereldwijd de Black Friday kortingsdag gevierd. Dit is een initiatief van het Amerikaanse online warenhuis Amazon dat oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten werd gevierd, maar ondertussen overal op de wereld een bekende kortingsdag is geworden.

Op Black Friday zijn er miljoenen producten goedkoper te koop bij Amazon, maar ook in andere winkels in het centrum van de stad of in de winkelcentra en op internet in de online winkels. Daarbij gaat het niet alleen meer om elektronische apparatuur, maar op zo’n beetje alles wat te koop is: kleding, schoenen, reizen, vliegtickets, auto’s, fietsen, parfum etc. 

Cyber Monday

Uiteindelijk wordt op maandag 27 november (2023) de Cyber Monday gevierd. Ook dat is een Amerikaans initiatief en heeft meer betrekking op elektronica zoals computers, tablets en smartphones. Ook wordt Cyber Monday op veel plaatsen en op veel websites gevierd.

Ga naar de inhoud