Het wassenbeelden museum in Barcelona compleet vernieuwd heropend

Het wassenbeelden museum in Barcelona compleet vernieuwd heropend
Beeld: Museo de Cera / Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Het reizen naar Barcelona is op dit moment vanwege de corona-maatregelen wellicht niet zo makkelijk maar mocht je in de buurt zijn of in de Catalaanse hoofdstad woonachtig zijn, bezoek dan eens het aan de Ramblas gelegen wassenbeelden museum dat recent heropend is naar een grondige verbouwing en modernisering.

Het wassenbeelden museum gelegen in een zijstraat van de beroemde Ramblas in Barcelona werd in 2019 te koop gezet. Het ‘Museo de Cera’ kon de kosten niet meer dragen nadat het in 1973 geopende museum te maken had met lage bezoekersaantallen en een gebrek aan nieuwe persoonlijkheden die er te zien waren aangezien er al 13 jaar geen nieuw wassen beeld van een beroemde persoonlijkheid was bijgeplaatst.

Maar daar is nu een einde aan gekomen en het ‘Museo de cera’ van Barcelona is door de nieuwe eigenaren vernieuwd, gemoderniseerd en heropend met veel nieuwe en hedendaagse wassen beelden. In het vernieuwde wassenbeelden museum zijn 120 figuren in 28 verschillende interactieve scenario’s te zien.

Bij de ingang staan de wassenbeelden van de jonge activiste Greta Thunberg naast Copito de nieve ofwel sneeuwwitje, de witte gorilla die ooit in de dierentuin van Barcelona leefde. In het museum zelf staan tientallen moderne maar ook belangrijke figuren waarvan er veel gemaakt zijn door de Britse ‘Madame Tussauds’ artiest Mike Wade.  

We hebben het dan over Lionel Messi, zangeres Rosalía, Jamse Bond, de personages uit La casa del Papel, Barack Obama, Angela Merkel, Johnny Depp (als Jack Sparrow), Millie Bobby Brown, The Beatles, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, de Catalaanse chef koks Roca en de Castellers (menselijke torens) om er maar een paar te noemen (het moet wel een verrassing blijven natuurlijk).

Verder is het via verrassende technologische systemen en audiovisuele media mogelijk om in een (virtuele) lift tot meer dan 120 meter hoog te gaan waarna je via schermen de Rambla met een 360 graden visie kunt bekijken. Maar je kunt ook in een virtuele onderzeeër naar de oceaanbodem duiken etc. Bekijk de website van het Museo de Cera in Barcelona voor meer informatie.

Het is ook weer mogelijk om het naast het museum gelegen sprookjes-café ‘el Bosque de las Hadas’ ofwel het elfenbos en de winkel ‘Pasaje del Tiempo’ wat een ontdekkingstocht is met vreemde objecten en een nog vreemder interieur te bezoeken.   

Wetenswaardig is dat het gebouw waarin het wassenbeelden museum zich bevindt uit 1867 stamt en werd gebouwd door de Compañía General de Crédito waarna het ook nog het hoofdkantoor werd van de Banco de Barcelona en van Crédito y Docks. In 1973 werd het gebouw door de Madrileense architect en zakenman Enrique Alarcón gekocht om zijn droom in vervulling te laten gaan met het ‘Museo de Cera’ wat nu dus nieuwe eigenaren heeft gevonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.