Zandsculpturen al 20 jaar met de kerst te bezoeken in La Pineda Platja

Zandsculpturen al 20 jaar met de kerst te bezoeken in La Pineda Platja
Beeld: Twitter

Zandsculpturen al 20 jaar met de kerst te bezoeken in La Pineda Platja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Op het strand van La Pineda Platja, gelegen nabij de bekende kustplaats Salou aan de Costa Dorada, bouwt men al 20 jaar zandsculpturen op en nabij het strand. Ondanks het corona-jaar wilde de gemeente Vila-Seca toch doorgaan met de alweer 21e kersttraditie en dus werden acht sand-art artiesten waaronder ook uit België en Nederland gevraagd hun creaties gebaseerd op sprookjes te bouwen.

Op vrijdag 4 december heeft men in La Pineda Platja de kerstverlichting aangedaan en terwijl men nog aan de zandcreaties bouwt zijn ze in het weekend van 5 en 6 december al te bekijken maar worden ze vanaf 8 december officieel getoond aan het publiek dat zich moet houden aan de geldende corona-maatregelen waaronder een afgezet circuit, de anderhalve meter afstand en natuurlijk de verplichte mondkapjes.

De ‘Pesebre de arena’ ofwel ‘Pessebre de Sorra’ in het Catalaans is te vinden in het Parc del Pinar de Perruquet en is van 8 december tot en met 5 januari elke dag tussen 10 en 21 uur te bekijken. 

Acht nationale (2) en internationale (6) waaronder ook Nederlandse, Belgische, Italiaanse en Deense sand-arts artiesten maken hun mooiste creaties die dit gebaseerd zijn op kinderverhalen of sprookjes maar met de traditionele kerststal (belén) afbeeldingen in gedachte.  

In een afgezet gebied in het park gelegen aan het strand van 200 m2 wordt gebruik gemaakt van 400 ton zand om de zandsculptuur creaties tot leven te laten komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.