Zandsculpturen al 20 jaar met de kerst te bezoeken in La Pineda Platja

Zandsculpturen al 20 jaar met de kerst te bezoeken in La Pineda Platja
Beeld: Twitter

Zandsculpturen al 20 jaar met de kerst te bezoeken in La Pineda Platja

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Op het strand van La Pineda Platja, gelegen nabij de bekende kustplaats Salou aan de Costa Dorada, bouwt men al 20 jaar zandsculpturen op en nabij het strand. Ondanks het corona-jaar wilde de gemeente Vila-Seca toch doorgaan met de alweer 21e kersttraditie en dus werden acht sand-art artiesten waaronder ook uit België en Nederland gevraagd hun creaties gebaseerd op sprookjes te bouwen.

Op vrijdag 4 december heeft men in La Pineda Platja de kerstverlichting aangedaan en terwijl men nog aan de zandcreaties bouwt zijn ze in het weekend van 5 en 6 december al te bekijken maar worden ze vanaf 8 december officieel getoond aan het publiek dat zich moet houden aan de geldende corona-maatregelen waaronder een afgezet circuit, de anderhalve meter afstand en natuurlijk de verplichte mondkapjes.

De ‘Pesebre de arena’ ofwel ‘Pessebre de Sorra’ in het Catalaans is te vinden in het Parc del Pinar de Perruquet en is van 8 december tot en met 5 januari elke dag tussen 10 en 21 uur te bekijken. 

Acht nationale (2) en internationale (6) waaronder ook Nederlandse, Belgische, Italiaanse en Deense sand-arts artiesten maken hun mooiste creaties die dit gebaseerd zijn op kinderverhalen of sprookjes maar met de traditionele kerststal (belén) afbeeldingen in gedachte.  

In een afgezet gebied in het park gelegen aan het strand van 200 m2 wordt gebruik gemaakt van 400 ton zand om de zandsculptuur creaties tot leven te laten komen.

Ga naar de inhoud