Tornado zorgt voor schade en omgevallen bomen in Marbella

Tornado zorgt voor schade en omgevallen bomen in Marbella
Beeld: @adrianmeteo / twitter

Tornado zorgt voor schade en omgevallen bomen in Marbella

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Een zware storm is maandagmiddag over de Costa del Sol getrokken en vooral Marbella had het zwaar te verduren. Het was in deze luxueuze badplaats waar een tornado voor veel schade zorgde terwijl diverse bomen omwaaiden en op straat en geparkeerde auto’s terecht kwamen. Er is gelukkig niemand gewond geraakt.

Maandagmiddag rond 16.30 uur sloeg het noodlot toe en had Marbella te maken met een zware storm met hevige windvlagen. Rond dat tijdstip trok daarnaast een tornado over de badplaats en liet deze een pad van vernieling achter. Alles wat deze wervelstorm tegenkwam, werd meegenomen.

Terwijl men op social media sprak over het einde van de wereld, bevestigde de Spaanse weerdienst AEMET later dat het om een ‘kleine tornado’ ging. Deze wervelstorm trok over Marbella en zorgde ervoor dat diverse bomen omwaaiden en op straat en geparkeerde voertuigen terecht kwamen. Stoelen en tafels van terrassen vlogen over straat en op meerdere plaatsen zijn ramen kapot gegaan en ligt er overal puin.

Gelukkig gaat het alleen om materiële schade en raakte niemand gewond, maar dat had een heel ander verhaal kunnen zijn als iemand in de buurt van een boom had gestaan.

Ga naar de inhoud