Een op de vijf Spanjaarden heeft te maken met geluidsoverlast wat invloed heeft op de gezondheid

Oeps ... foto ontbreekt!

Een op de vijf Spanjaarden heeft te maken met geluidsoverlast wat invloed heeft op de gezondheid

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna 20% van de inwoners van Spanje heeft dagelijks te maken met geluidsoverlast wat van invloed is of kan zijn op de gezondheid. Dat valt te lezen in een onderzoek van de World Health Organization. Het wonen dichtbij grote wegen, vliegvelden of in het drukke centrum van een stad hebben op de lange duur invloed op de gezondheid en kan meer ziektes veroorzaken.

In Spanje wonen 9 miljoen mensen die dagelijks te maken hebben met geluidsoverlast wat op den duur van invloed zal zijn op de gezondheid van de personen. Steden als Vigo, Girona, Barcelona, Logroño, Madrid en Castellón worden genoemd als steden waar men veel te maken heeft met geluidsoverlast en waar men onder andere te maken heeft met slaapstoornissen, hart- en vaatziekten, dementie, stress, prikkelbaarheid en gehoorverlies.

Buiten het feit dat Spanje zo’n beetje het luidruchtigste volk van Europa is, heeft men in Spanje ook te maken met veel geluidsoverlast op straat en/of het werk. Te denken valt aan bouw- en schoonmaakwerkzaamheden, het auto- vlieg- en treinverkeer en de overlast van geluid op straat wat van alles en nog wat kan zijn.

Wat betreft het verkeer is de stad Alicante de plaats waar de meeste wegen te vinden zijn die geluidsoverlast veroorzaken, niet alleen overdag maar zelfs nog meer ‘s-nachts. Wat betreft vliegvelden is de stad Madrid waar de meeste mensen last hebben van het vliegveld Madrid-Barajas gevolgd door het vliegveld van Ibiza en Alicante-Elche.

Ga naar de inhoud