Een op de vijf Spanjaarden heeft te maken met geluidsoverlast wat invloed heeft op de gezondheid

Een op de vijf Spanjaarden heeft te maken met geluidsoverlast wat invloed heeft op de gezondheid
Beeld: 123rf

Een op de vijf Spanjaarden heeft te maken met geluidsoverlast wat invloed heeft op de gezondheid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bijna 20% van de inwoners van Spanje heeft dagelijks te maken met geluidsoverlast wat van invloed is of kan zijn op de gezondheid. Dat valt te lezen in een onderzoek van de World Health Organization. Het wonen dichtbij grote wegen, vliegvelden of in het drukke centrum van een stad hebben op de lange duur invloed op de gezondheid en kan meer ziektes veroorzaken.

In Spanje wonen 9 miljoen mensen die dagelijks te maken hebben met geluidsoverlast wat op den duur van invloed zal zijn op de gezondheid van de personen. Steden als Vigo, Girona, Barcelona, Logroño, Madrid en Castellón worden genoemd als steden waar men veel te maken heeft met geluidsoverlast en waar men onder andere te maken heeft met slaapstoornissen, hart- en vaatziekten, dementie, stress, prikkelbaarheid en gehoorverlies.

Buiten het feit dat Spanje zo’n beetje het luidruchtigste volk van Europa is, heeft men in Spanje ook te maken met veel geluidsoverlast op straat en/of het werk. Te denken valt aan bouw- en schoonmaakwerkzaamheden, het auto- vlieg- en treinverkeer en de overlast van geluid op straat wat van alles en nog wat kan zijn.

Wat betreft het verkeer is de stad Alicante de plaats waar de meeste wegen te vinden zijn die geluidsoverlast veroorzaken, niet alleen overdag maar zelfs nog meer ‘s-nachts. Wat betreft vliegvelden is de stad Madrid waar de meeste mensen last hebben van het vliegveld Madrid-Barajas gevolgd door het vliegveld van Ibiza en Alicante-Elche.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.