Tolvrije snelweg Costa del Sol nog lang geen realiteit

Tolvrije snelweg Costa del Sol nog lang geen realiteit
Beeld: AP-7 Calahonda / 123rf

Tolvrije snelweg Costa del Sol nog lang geen realiteit

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Inwoners en bezoekers van de regio Valencia kunnen sinds 1 januari 2020 gebruik maken van de tolvrije AP-7 snelweg tussen Tarragona in het zuiden van Catalonië en San Juan de Alicante in de provincie Alicante. Op diezelfde datum werd ook de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij maar hoe zit het met andere tolwegen zoals de drukke AP-7 tussen Málaga en Guadiaro?

Een druk deel van de AP-7 snelweg is gelegen tussen Málaga en Guadiaro. Het gaat om een 105 km lang deel die gebouwd werd om de druk van de gratis A-7 autoweg en N-340 nationale weg te verminderen. Deze AP-7 bestaat uit twee delen, te weten Málaga-Estepona en Estepona-Guadiaro.

Ondanks dat door de regionale autoriteiten gevraagd wordt om een tolvrije snelweg, zullen de weggebruikers in het zuiden van het land nog lang moeten wachten. De beheerders van dit deel van de AP-7 snelweg hebben nog jarenlange contracten, om precies te zien voor het deel tussen Málaga en Estepona is dat nog tot het jaar 2046 en voor het deel Estepona naar Guadiaro is dat tot het jaar 2054.

Het 82,7 km lange drukste deel tussen Málaga en Estepona werd in 1999 geopend na een investering van 519 miljoen euro. Dagelijks rijden er 17.440 voertuigen over de AP-7 die bij de eerste tolpoort bij Calahonda 4,70 euro dienen te betalen in het laagseizoen en 7,65 euro in de maanden juni, juli, augustus, september en de Semana Santa (Paasweek).

Bij de tweede tolpoort in San Pedro de Alcantara dient men nog eens 3,20 euro in het laagseizoen en 5,20 euro in juni, juli, augustus, september en de Semana Santa (Paasweek). Met andere woorden, als je van Málaga naar Estepona en terug wilt rijden dan dien je 15,80 euro te betalen in het laagseizoen en zelfs 25,70 euro in het hoogseizoen. Als je 60 keer gebruik maakt van dit stuk van de AP-7 in vier maanden tijd dan krijg je 50% korting. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.