Tolvrije snelweg Costa del Sol nog lang geen realiteit

Tolvrije snelweg Costa del Sol nog lang geen realiteit
Beeld: AP-7 Calahonda / 123rf

MÁLAGA – Inwoners en bezoekers van de regio Valencia kunnen sinds 1 januari 2020 gebruik maken van de tolvrije AP-7 snelweg tussen Tarragona in het zuiden van Catalonië en San Juan de Alicante in de provincie Alicante. Op diezelfde datum werd ook de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij maar hoe zit het met andere tolwegen zoals de drukke AP-7 tussen Málaga en Guadiaro?

Een druk deel van de AP-7 snelweg is gelegen tussen Málaga en Guadiaro. Het gaat om een 105 km lang deel die gebouwd werd om de druk van de gratis A-7 autoweg en N-340 nationale weg te verminderen. Deze AP-7 bestaat uit twee delen, te weten Málaga-Estepona en Estepona-Guadiaro.

Ondanks dat door de regionale autoriteiten gevraagd wordt om een tolvrije snelweg, zullen de weggebruikers in het zuiden van het land nog lang moeten wachten. De beheerders van dit deel van de AP-7 snelweg hebben nog jarenlange contracten, om precies te zien voor het deel tussen Málaga en Estepona is dat nog tot het jaar 2046 en voor het deel Estepona naar Guadiaro is dat tot het jaar 2054.

Het 82,7 km lange drukste deel tussen Málaga en Estepona werd in 1999 geopend na een investering van 519 miljoen euro. Dagelijks rijden er 17.440 voertuigen over de AP-7 die bij de eerste tolpoort bij Calahonda 4,70 euro dienen te betalen in het laagseizoen en 7,65 euro in de maanden juni, juli, augustus, september en de Semana Santa (Paasweek).

Bij de tweede tolpoort in San Pedro de Alcantara dient men nog eens 3,20 euro in het laagseizoen en 5,20 euro in juni, juli, augustus, september en de Semana Santa (Paasweek). Met andere woorden, als je van Málaga naar Estepona en terug wilt rijden dan dien je 15,80 euro te betalen in het laagseizoen en zelfs 25,70 euro in het hoogseizoen. Als je 60 keer gebruik maakt van dit stuk van de AP-7 in vier maanden tijd dan krijg je 50% korting. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

5
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ben

Effen rekenen. Bij 17k auto’s, tegen laagseizoen prijzen, m.a.w, niet de 75% duurdere prijzen van het hoogseizoen waar het echte geld gemaakt word. Dan is die investering terugbetaald in 15 jaar tijd ( weeral, zonder hoogseizoen ). Maar men heeft een bijna 50 jaar contract op de snelweg. De eerste 10+ jaar zal de investering in onderhoud van de snelweg minimaal zijn omdat het splinternieuw is.

Maakt me niet uit hoe ik het draai of keer, de termen zijn nogal genereus voor de investeerders.

Ivan

Klopt geld maakt geld zonder ne zak te moeten doen

Raúl Leñador

Het zijn inderdaad nogal verschillende berichten uit de verschillende autonome regio’s. De A7 van Almeria naar Malaga was ook lastig aanleggen en is pas een paar jaar klaar.
Hier geen tol. Ik krijg niet echt hoogte van die tolwegen in Spanje.

marc

ik vindt het een schande dat de prijzen in de vakantie tijd zo naar omhoog gaan.ik maak regelmatig gebruik van deze AP7 omdat het op de A 7 niet te doen wegens de drukte.Men zou de prijzen beter naar beneden doen om de A 7 te ontlasten maar nu gebeurt juist het tegengestelde.Laat de beheerders daar eens over nadenken met de prijzen te laten zakken zullen ze veel meer auto’s genereren.

Lucia

Wat jammer…
Die tolweg is belachelijk duur, voor een relatief kort trajekt..

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.