Honden eten geslachtsdelen overleden baasje op nabij Barcelona

Honden eten geslachtsdelen overleden baasje op nabij Barcelona
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Honden eten geslachtsdelen overleden baasje op nabij Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In eerste instantie was het een mysterie maar later heeft de autopsie de doodsoorzaak van een inwoner van de gemeente Palau-Solità i Plegamans in de provincie Barcelona bevestigd. Het overlijden van de man is niet het meest opvallende maar wel het feit dat zijn honden de geslachtsdelen van hun baasje hebben opgegeten.

De 14.700 inwoners van het rustige dorp Palau-Solità i Plegamans moeten de schok nog verwerken en er is niet meer zoveel media aandacht geweest voor het dorp sinds dat een van El Gordo kerstprijzen hier gewonnen werd.

Het overlijden van de 70-jarige Manuel B. zou normaal gesproken een kort krantenbericht zijn ware het niet dat zijn honden hem hebben aangevreten. Uit autopsie van het lichaam is gebleken dat Manuel overleden is nadat hij zich verslikte in iets, op de grond viel en nog enkele minuten voor zijn leven heeft gevochten. 

Maar omdat de woning in de Mossèn Cinto Verdaguer straat nummer 27 waar hij samenwoonde met twee honden, te weten een Yorkshire en een Catalaanse herdershond, gesloten was tijdens zijn natuurlijke overlijden konden de hond gedurende tenminste 48 uur en wellicht meer dagen geen kant op.

Terwijl de buurtbewoners en buren zich van geen kwaad bewust waren dat Manuel dood op zijn woonkamer vloer lag, begonnen zijn honden hem uit pure noodzaak om te overleven, aan te vreten. En dat gebeurde vreemd genoeg niet aan handen, voeten of gezicht maar aan Manuel’s geslachtsdelen.

Manuel werd namelijk na enkele dagen nadat buren de politie hadden gebeld op 3 januari in zijn woning gevonden maar zonder zijn geslachtsdelen die dus door zijn honden waren opgegeten. Waarschijnlijk zijn de honden daar begonnen met eten vanwege de geur.

Manuel werd door de politie op de vloer gevonden terwijl hij omringd was door uitwerpselen van zijn honden. De Yorkshire en Catalaanse herdershond zijn door een asiel opgevangen en men wacht op de rechter wat te doen met deze honden.

Ga naar de inhoud