Oranje weeralarm voor sneeuw in de provincie Alicante

Oranje weeralarm voor sneeuw in de provincie Alicante
Beeld: Freepik

Oranje weeralarm voor sneeuw in de provincie Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Net zoals in het binnenland van de provincies Valencia en Castellón heeft ook de provincie Alicante van de Spaanse weerdienst Aemet een oranje weeralarm gekregen vanwege mogelijke sneeuwval en lage temperaturen. Vanaf 7 januari zal de sneeuwgrens op circa 600 meter liggen en wordt er zo’n 5 tot 15 centimeter sneeuw verwacht in het noorden van de provincie Alicante.

Officieel werden de laagste temperaturen in de autonome regio Valencia op 6 januari gemeten in Ademuz (Valencia) met -9,7 graden, Fontanars dels Alforins (Valencia) met -8,2 graden, Villafranca del Cid (Castellón) met -8 graden en Villena (Alicante) met -7,7 graden. 

Maar op Twitter spreken veel mensen over minima van -10 graden in de omgeving van Mariola en Alto Vinalopó waar zwembaden bevroren zijn en ijspegels te zien zijn.

Andere lage temperaturen in de provincie Alicante zijn: Alcoy -2 graden, Javea -1,5 graden, Pinoso -0,9 graden terwijl het in Benidorm 4,2 graden werd, in Alicante stad 3,9 graden, vliegveld Alicante-Elche 3,8 graden, Elche 2 graden, Novelda 1,7 graden, Orihuela 3,1 graden, Rojales 3,4 graden.   

De Aemet waarschuwt met een oranje weeralarm via de eigen website voor sneeuw tussen de 5 en 15 centimeter in het binnenland van het noorden van de provincie Alicante. Daaronder ook de gemeenten Xativa (Valencia), Alcoy, Jijona, Villena, Yecla, Almansa, Jumilla en Hellín.

Ook langs de kust is sprake van een weeralarm, dit keer geel vanwege een wilde zee en hoge golven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.