Oranje weeralarm voor sneeuw in de provincie Alicante

Oranje weeralarm voor sneeuw in de provincie Alicante
Beeld: Freepik

Oranje weeralarm voor sneeuw in de provincie Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Net zoals in het binnenland van de provincies Valencia en Castellón heeft ook de provincie Alicante van de Spaanse weerdienst Aemet een oranje weeralarm gekregen vanwege mogelijke sneeuwval en lage temperaturen. Vanaf 7 januari zal de sneeuwgrens op circa 600 meter liggen en wordt er zo’n 5 tot 15 centimeter sneeuw verwacht in het noorden van de provincie Alicante.

Officieel werden de laagste temperaturen in de autonome regio Valencia op 6 januari gemeten in Ademuz (Valencia) met -9,7 graden, Fontanars dels Alforins (Valencia) met -8,2 graden, Villafranca del Cid (Castellón) met -8 graden en Villena (Alicante) met -7,7 graden. 

Maar op Twitter spreken veel mensen over minima van -10 graden in de omgeving van Mariola en Alto Vinalopó waar zwembaden bevroren zijn en ijspegels te zien zijn.

Andere lage temperaturen in de provincie Alicante zijn: Alcoy -2 graden, Javea -1,5 graden, Pinoso -0,9 graden terwijl het in Benidorm 4,2 graden werd, in Alicante stad 3,9 graden, vliegveld Alicante-Elche 3,8 graden, Elche 2 graden, Novelda 1,7 graden, Orihuela 3,1 graden, Rojales 3,4 graden.   

De Aemet waarschuwt met een oranje weeralarm via de eigen website voor sneeuw tussen de 5 en 15 centimeter in het binnenland van het noorden van de provincie Alicante. Daaronder ook de gemeenten Xativa (Valencia), Alcoy, Jijona, Villena, Yecla, Almansa, Jumilla en Hellín.

Ook langs de kust is sprake van een weeralarm, dit keer geel vanwege een wilde zee en hoge golven.

Ga naar de inhoud