Voel je in het ‘Wilde Westen’ in de dunbevolkte regio Aragón

Voel je in het ‘Wilde Westen’ in de dunbevolkte regio Aragón
Beeld: Cardiel / Canva

Voel je in het ‘Wilde Westen’ in de dunbevolkte regio Aragón

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – Dat er in Spanje heel wat Spaghettiwestern films opgenomen werden, is gekend. De meeste mensen denken dan aan een film als ‘Lawrence of Arabia’, opgenomen in de Tabernas woestijn in de provincie Almería. Ook de autonome regio Aragón vormde echter het decor van een paar van dergelijke films.

Aragón is een land van cinema. Clint Eastwood heeft er dan wel nooit een film gedraaid, maar wel was er Fernando Sancho, een grote held van de spaghettiwesterns, afkomstig uit Zaragoza. Vaak deed hij dat onder het goedkeurende oog van bekende regisseurs als Ignacio F. Inquino of de gebroeders Balcázar.

Het gebied rond de Monegros woestijn in de provincie Huesca is een goed voorbeeld. De grote rotsformaties en verticale wanden in de buurt van Alberuela de Tubo trekken jaarlijks veel wandelaars, en ook het nabije Castejón de Monegros is een populaire bestemming. Hier worden naast films ook heel wat reclamespotjes opgenomen. Welke Spanjaard kent het droge landschap niet van een spotje voor auto’s of parfum, of zelfs van de langspeelfilm ‘Miau’ van de Spaanse regisseur Ignacio Estaregui?

Ook in de buurt van Fraga, in het dorpje Cardiel, zijn nog overblijfselen van wat ooit het grootste openlucht decor was voor de Spaanse ‘Western’ industrie. Tussen 1965 en 1972 werden er bijna 30 films opgenomen die zich zogezegd in de Verenigde Staten afspeelden, met de broers Balcázar als sleutelfiguren. In dorpen als , Morata de Jiloca of Cervera de la Cañada is weinig verbeelding nodig om je in te beelden hoe cowboys en indianen elkaar te paard te lijf gaan.

Liefhebbers van woestijnlandschappen en Spaghettiwesterns hoeven dus zelfs niet per se helemaal af te zakken tot in het verre Andalusië. Ook in het dunbevolkte Aragón is er op dat vlak heel wat te ontdekken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.