Een dode en elf gewonden bij Driekoningenoptocht in Sevilla

Een dode en elf gewonden bij Driekoningenoptocht in Sevilla
Beeld: RTVE / video

Een dode en elf gewonden bij Driekoningenoptocht in Sevilla

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Het Driekoningenfeest is tijdens de traditionele ‘cabalgata’ optocht op donderdag 5 januari in het dorp Marchena in de provincie Sevilla abrupt beëindigd. De bestuurder van een tractor die een van de praalwagens in de bonte stoet trok, raakte de controle over zijn voertuig kwijt waarna deze in het publiek reed en een dode vrouw en elf gewonden achterliet.

Zoals het er nu naar uitziet, is het een technische storing die ervoor gezorgd heeft dat de tractor met daarachter een praalwagen in het publiek meerdere mensen omver reed. Schijnbaar werkten de remmen niet en kon de chauffeur de tractor niet meer stoppen waardoor ook de snelheid omhoog ging. 

Na het ongeval zei de chauffeur dat hij herhaaldelijk de remmen induwde, maar deze reageerden niet. Daarop begon hij wild op zijn claxon te drukken om de mensen te waarschuwen en een bocht naar rechts te maken om de leden van de muzikale band en het publiek niet omver te rijden. 

In zijn traject reed hij echter toch over meerdere mensen in het publiek. Daarbij overleed een 72-jarige vrouw en raakten elf andere personen gewond waarvan er zes in ziekenhuizen liggen. Op videobeelden is te zien dat het druk was langs de route van de praalwagens met daarop onder andere de Driekoningen. Tijdens het ongeval, was er veel paniek en probeerden veel personen, inclusief kinderwagens, weg te komen.

Ga naar de inhoud