Eerste editie ESPANJE! magazine 2023 in de winkels

Eerste editie ESPANJE! magazine 2023 in de winkels
Beeld: ESPANJE!

Eerste editie ESPANJE! magazine 2023 in de winkels

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Sinds 6 januari ligt de eerste editie van het glossy Spanje magazine ESPANJE! van 2023 in de winkel. Het is zoals je van hen gewend bent een magazine boordevol mooie reisverhalen, maar ook artikelen over de Spaanse geschiedenis, de Spaanse cultuur, teksten om je Spaans te oefenen, fantastische winacties, de nieuwste muziek, een uitgebreide agenda met film- en theatertips y mucho más. Hieronder zie je alvast een klein voorproefje.

Heb je nog geen abonnement? Geen probleem. Je kunt hem HIER meteen bestellen. Dan sturen we hem gewoon naar je toe. Nog voordeliger is het om een abonnement te nemen. Met een introductiekorting van 3 euro op de abonnementsprijs betaal je in Nederland slecht 19,95 euro voor een jaarabonnement van vier edities. Dat is slechts 4,99 euro per editie, een totale korting van bijna 12 euro op de winkelprijs. En ander goed nieuws: een abonnement is in 2023 in België en Spanje goedkoper geworden. Als je kiest voor 8 edities betaal je slechts 57,50 euro. Dat is bijna 10% korting op de winkelprijs. Bovendien krijg je dan ook een jaar lang de digitale editie ter waarde van 18 euro en kun je alle edities van ESPANJE! overal lezen. Je kunt je abonnement HIER meteen afsluiten.

In de nieuwe editie

Wandelen aan de Costa Blanca // De beste maanden om te wandelen aan de Costa Blanca zijn februari en maart als de amandelbomen in  bloei staan en het nog niet zo warm is. We geven tips voor mooie routes in het binnenland en aan de kust.

Genieten in Girona // Vanaf december 2022 kun je er met de hogesnelheidstrein komen vanuit Parijs. Girona is daarmee de ideale duurzame stedentrip voor in Spanje. We ontdekten alvast leuke boetiekjes, lekkere restaurants en fijne musea. Ideaal om te combineren met een strand- of cultuurvakantie aan de Costa Brava.

Tips van Debbie de Jong uit B&B Vol liefde // In oktober waren we op bezoek bij Debbie de Jong, die al 17 jaar een mooie B&B runt in Catalonië. Hoe doet ze dat en wat betekent het voor haar privéleven?  Ze vertelt over haar onderneming en geeft leuke tips om de provincie Girona te ontdekken: van vlooienmarkten en musea tot strandtentjes. Bovendien mogen we de lekkerste recepten uit haar B&B delen en een heerlijk verblijf weggeven. Debbie doet trouwens mee met B&B vol liefde 2023. Dat was nog niet bekend toen we bij haar waren.

Spectaculaire kustroute // Met de auto is deze route al adembenemend, maar de Baskische kustroute is helemaal onvergetelijk als je hem loopt. Huib Afman wandelt in vier delen de hele Camino del Norte van de Camino de Santiago. Hij begint aan de grens met Frankrijk en loopt dan via de heuvels en mooie steden en dorpen als San Sebastián en Pasaia naar Bilbao. En dan krijg je dus uitzichten zoals je hieronder op de foto ziet…. Wow!

De spannende Spaanse speurtocht naar Columbus // Spannender dan alle boeken van Agatha Christie en alle films over James Bond bij elkaar. Dat is de DNA-speurtocht die Spaanse wetenschappers al twintig jaar in de ban houdt. Wie was Christoffel Columbus? Of beter gezegd, wie was Cristóbal Colón? Want over een ding zijn de Spaanse historici het eens: hij kwam niet uit een eenvoudig weversgezin in Genua zoals de geschiedenisboekjes zeggen. Wie was hij dan wel? Was hij joods, Galicisch, een prins, een dubbelspion? Of alle vier misschien? En was hij wel echt de ontdekker van Amerika?

Groene wandelpaden op Gran Canaria // Gran Canaria heeft vele gezichten. In het zuiden vind je de populaire toeristenstranden, in het noorden is het groen en zijn steeds meer spectaculaire wandelroutes. Wij nemen je graag mee door het binnenland en langs de kust.

De bakermat van Spanje en de verdejo // ‘Een verdejo?’ is de vraag die je steeds meer hoort als je witte wijn bestelt in Nederland. Chloë Sterk ging naar de regio waar deze populaire wijn wordt gemaakt, de Rueda. Ze proefde er de mooiste wijnen en genoot van de heerlijkste gerechten, maar raakte ook onder de indruk van de verhalen van deze regio die ooit het centrum was van Spanje. Dat is nog goed te merken in steden als Valladolid en Medina del Campo.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud