Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (87)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (87)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (87)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Allereerst willen wij iedereen een heel mooi en fijn 2024 toewensen. Feliz año nuevo! Wij hebben in Nederland oud en nieuw gevierd, natuurlijk met ons rode ondergoed aan. Het was weer erg gezellig om met een stapel vrienden te eten en zo het nieuwe jaar in te luiden. We hebben er wat dagen aan vastgeplakt om te genieten van familie, vrienden en rust. De batterijen opladen zodat we weer met nieuwe energie aan de slag kunnen, maar nog even niet …

Iedereen met een eigen zaak in de dienstverlening krijgt en heeft er mee te maken; recensies en reviews! Zo wij ook. De meeste gasten zijn zeer positief en dat is ook terug te lezen in de recensies en te zien aan de hoge cijfers op bijvoorbeeld Google en Booking.com. Hier zijn we ontzettend blij mee en ook heel trots op, maar die recensies en cijfers doen wel gekke dingen met je. Vroeger op school waren we al zeer tevreden als we een 7 scoorden en met een 8 was je wel heel trots. Nu doet een cijfer lager dan een 10 een beetje pijn, terwijl een 8 of 9 natuurlijk ook heel goed is.

5 1 2024 19 04 27 1

Kritiek of een lager cijfer is voor ons niet negatief, maar een handvat om te kunnen verbeteren. We vragen daarom altijd bij het inchecken aan de gasten om vooral tijdens hun verblijf aan te geven wanneer er iets mist of niet in orde is. Dan kunnen wij dat direct proberen aan te passen of op te lossen. Ook bij de uitcheck vragen wij hier nog eens extra om en nemen alle tips en suggesties heel serieus. Hier kunnen we immers van leren.

Omdat we er dus specifiek om vragen, waren we erg verbaasd dat we een review ontvingen van een gast die wat kritiek had. Zonder verdere uitleg, wat er volgens hem niet 100% was. Dit is erg frustrerend voor ons, want we hadden dus geen idee waar hij bedoelde. Dan kunnen we daar niet van leren. Gelukkig komt dit zeer zelden voor en bevriende B&B houders hadden ons hiervoor al gewaarschuwd. 🙂 We beseffen wel dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen, want ieder mens is uiteraard anders! Gelukkig zijn de meesten gasten eerlijk in hun bevindingen en dat stellen wij zeer op prijs. Saludos Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud