Search
menu
Search

Grote bosbrand in Altea Hills dwingt evacuatie en sluit hoofdwegen

Grote bosbrand in Altea Hills dwingt evacuatie en sluit hoofdwegen
Beeld: via X

Grote bosbrand in Altea Hills dwingt evacuatie en sluit hoofdwegen

Een grote bosbrand in de buurt van de woonwijk Altea Hills heeft geleid tot de evacuatie van woningen en de sluiting van de AP-7 snelweg, de N332 hoofdweg en de tramlijn tussen Altea en Calpe. De brand brak vroeg in de ochtend uit in een gebied met struikgewas en veroorzaakte een enorme rookontwikkeling die zichtbaar was in de hele baai van Altea. Dit kwam door de sterke windvlagen zaterdagmorgen.

De brandweer kreeg rond half vier ’s nachts een oproep over een snel uitdijende bosbrand dicht bij woonwijken. Vanwege de harde wind kon de brand zich snel verspreiden. Omdat de brand ’s nachts uitbrak, konden blushelikopters pas in de ochtend worden ingezet.

Rond kwart over vier begon de ontruiming van woningen. Bewoners moesten hun huizen verlaten vanwege de naderende vlammen en rook. Dit zorgde voor chaotische taferelen.

Tegen zes uur ’s ochtends werd de bijzondere brandweerprocedure voor bosbranden afgekondigd. Ook werden de AP-7 snelweg, de N332 en de tramverbinding tussen Altea en Calp in beide richtingen afgesloten. Dit leidde tot verkeersproblemen.

Achttien brandweereenheden, twee waterwagens en een coördinator werden ingezet om de bosbrand te bestrijden. Ook werden zes blushelikopters opgeroepen, waarvan er drie uit Valencia kwamen.

De regionale brandweer stuurde al haar beschikbare middelen naar de brandhaard om de vlammenzee te bedwingen. Ondanks de harde wind lukte het de brandweer om te voorkomen dat de vlammen de woonwijken bereikten.

Ook werden ambulance-eenheden en medisch personeel stand-by gehouden voor het geval er gewonden zouden vallen. Gelukkig bleef dit achterwege en hoefden deze niet in actie te komen.

Ga naar de inhoud