Search
menu
Search

Tiktokker wordt ervan verdacht de hond van een veehouder te stelen

Tiktokker wordt ervan verdacht de hond van een veehouder te stelen
Beeld: via canva.com

Tiktokker wordt ervan verdacht de hond van een veehouder te stelen

Het zal je maar overkomen. Een veehouder in Asón (Cantabria) verloor zijn hond Chulo. Een bekende tiktokster beweerde dat ze de hond vond zonder chip en een familie zocht die het dier wilde adopteren. De veehouder ontkent dat verhaal en beschuldigt de tiktokster van diefstal.

De Guardia Civil van Asón, een gehucht bij Arredondo, onderzoekt het verhaal van de hond Chulo. Chulo is een puppy van het Mastín ras, grote honden die worden gebruikt voor de bescherming van vee. Een meisje uit de regio dat bekend is omdat ze content op Tiktok plaatst, beweert dat ze Chulo op straat vond. Nadat ze zag dat de puppy geen chip had, zocht ze een familie die hem wilde adopteren.

Volgens veehouder Roberto Abascal klopt dat verhaal echter niet. In december stelde die man vast dat zijn 6 maanden oude hondje Chulo verdwenen was. Hij hield Chulo op een plek in het bos, samen met drie andere Mastíns. Ze waren er verantwoordelijk voor de bescherming van zo’n 200 geiten.

Om precies te zijn zag Roberto de puppy laatst op 12 december. Op 14 december stelde hij de verdwijning vast. Aanvankelijk maakte de veehouder zich geen zorgen. Hij laat de honden altijd voor meerdere dagen eten achter. Het was net slecht weer die dagen, en dan dalen de geiten gewoonlijk van hogere velden af naar lager gelegen gebied, dichter bij de weg.

Volgens Roberto kwam toen het meisje langs en nam zij de hond mee. De tiktokster publiceerde zelf een video van die dag. Roberto kreeg de video te zien en contacteerde het meisje met de boodschap dat het om zijn hond ging. Hij bevestigde dat de hond geen chip had omdat hij altijd in het bos blijft. Wanneer de kudde naar de stal afdaalt, zou Roberto een chip laten plaatsen bij Chulo. De veehouder stemt in om een boete te betalen omdat elke puppy normaal na 3 maanden moet gechipt worden.

“Chulo moest bij de geiten in het bos blijven”, vertelt de veehouder. “Wie weet is hij nu te sociaal geworden en dient hij niet langer om het vee te beschermen.” Het is de gewoonte Mastíns weinig aan te raken en te strelen. Ze denken zo bij de geiten te horen en doen hun beschermende werk naar behoren.

Ga naar de inhoud