Inwoners van Mallorca hebben dankzij een Duitse toerist geen korting meer op de trein naar Sóller

Oeps ... foto ontbreekt!

Inwoners van Mallorca hebben dankzij een Duitse toerist geen korting meer op de trein naar Sóller

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Ingezetenen van Mallorca, dus bij het bevolkingsregister ingeschreven burgers zoals Spanjaarden maar ook buitenlanders, hebben vanaf binnenkort geen speciale kortingen meer als ze gebruik willen maken van de treinservice naar de plaats Sóller. Tot nu konden mensen die op Mallorca woonden voor 7 euro reizen terwijl mensen die niet op Mallorca wonen 16 euro moesten betalen. Een Duitse toerist vond dat dit niet kon en klaagde bij de Europese Unie.

Het treintje van de stad Palma naar de plaats Sóller rijdt al sinds het jaar 1912 op en neer om inwoners en toeristen van en naar beide bestemmingen te brengen. Deze service is niet gratis en daar moet voor betaald worden om zo de kosten van het onderhoud deels te kunnen betalen. Ingezetenen van het eiland Mallorca hoefden echter nooit de volle prijs te betalen en hadden kortingen voor het gebruik van het 27,3 kilometer lange treintraject. Toeristen die het eiland bezoeken moesten tot nu toe altijd een veel hogere prijs van 16 euro betalen.

Een Duitse toerist was het daar echter niet mee eens en vond dat alle Europeanen dezelfde prijzen moeten betalen omdat men niet mag discrimineren wat betreft prijzen binnen de EU. HIj wendde zich tot de Europese Unie en deelde een officiële klacht in waarna de EU commissie hem gelijk gaf vanwege de discriminatie van nationaliteiten, iets wat dus niet is toegestaan.

Vanaf de komende zomer zullen de inwoners van het eiland Mallorca dus dezelfde prijs moeten gaan betalen als de toeristen die gebruik maken van de “Tren de Sóller” ofwel het treintje tussen Palma en Sóller. Het is echter nog niet bekend wat die nieuwe prijs zal gaan worden maar verwacht wordt dat het voor de inwoners van Mallorca duurder zal gaan worden maar voor de toeristen weer goedkoper omdat men op zoek is naar een prijs tussen de 7 en 16 euro in. Daarnaast denkt men erover om weliswaar dezelfde prijs te handhaven voor alle gebruikers van de treinservice maar inwoners van Mallorca het toe te staan op hetzelfde ticket meerdere reizen te laten doen. Dat plan moet echter nog wel bestudeerd worden.

Ga naar de inhoud