Search
menu
Search

Is Benidorm een bikefriendly stad?

Oeps ... foto ontbreekt!

Is Benidorm een bikefriendly stad?

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Tijdens de Fiets- en wandelbeurs het afgelopen weekend (2 en 3 februari) in het Belgische Gent heeft de kustplaats Benidorm zichzelf gepresenteerd als “bikefriendly” stad, ofwel een fietsvriendelijke stad. Nu zijn wij van de redactie niet zo bekend in Benidorm en dus stellen wij die vraag aan de inwoners en regelmatige bezoekers van Benidorm en omgeving. Is Benidorm echt zo fiets vriendelijk als ze zeggen of valt dat wel mee?

Net zoals vorig jaar tijdens deze Belgische beurs voor de fiets- en wandeltoeristen heeft de toeristische afdeling van de kustplaats Benidorm een stand gehad om het fietstoerisme in en rond Benidorm te promoten. Benidorm ziet zichzelf als fietsvriendelijke stad omdat er veel fietspaden zijn, aparte fietsenstallingen, een openbaar fietsverhuursysteem en er diverse hotels klaar zijn voor de fietstoeristen die gebruik maken van Benidorm en omgeving om te trainen.

Maar is Benidorm wel zo “bikefriendly” als ze zelf willen zijn? Aangezien de redactie Benidorm niet zo goed kent vragen we de hulp van de lezers die wel bekend zijn met Benidorm en ook met het fietsen in en rond Benidorm.

Is Benidorm een bikefriendly stad?
Benidorm.org

Fietspaden

Dit jaar nog wil Benidorm meer kilometers aan fietspaden aanleggen waardoor zo’n beetje elk deel van de populaire kustplaats op de fiets te bereiken is. De fietspaden gaan van de ene kant van de badplaats naar de andere kant en er zijn ook verbindingen met andere nabijgelegen badplaatsen zoals Alfaz del Pi en Villajoyosa. Als het aan de gemeente ligt komen er alleen maar meer fietspaden bij in de toekomst.

Openbaar verhuur systeem

Benidorm heeft al enkele jaren de inmiddels populaire fietsverhuur service BiciDorm in gebruik, een vorm van openbaar vervoer maar dan op de leen/huurfiets. Met dit systeem kun je gebruik maken van de meerdere fietsenstallingen in de stad waar fietsen staan die men voor een bepaald bedrag mee kan nemen en weer bij een andere fietsenstalling kan achterlaten. Dat systeem is inmiddels in praktisch heel Spanje geïntroduceerd maar in de meeste gevallen is dat alleen voor de inwoners van een stad. In het geval van Benidorm kan iedereen gebruik maken van de fietsen.

Gedurende de eerste jaren waren er 200 fietsen maar dat aantal is inmiddels opgelopen naar 400 fietsen of meer. Prijzen lopen uiteen van 5 euro per dag tot 33 euro per jaar en men kan zich op deze website inschrijven voor de service.

Is Benidorm een bikefriendly stad?
Bicidorm

Wielrenners

Benidorm is ook populair bij de amateur en professionele wielrenners die de milde winters gebruiken om zichzelf voor te bereiden op het nieuwe fietsseizoen of gewoon genieten van de omgeving en de vele fietsmogelijkheden. Op deze pagina kun je diverse routes zien die door amateurs op Wikiloc zijn geplaatst en aanbevolen worden.

Hotels

Om het fietstoerisme te promoten zijn er diverse hotels die zichzelf “Bikefriendly” noemen. Op deze website staan onder andere Bike Friendly Hotel RH Victoria, Hotel La Estacion, Marconfort Essence, Melia Villaitana, Hotel Helios, Grand Luxor Hotels en RH Royal.

Deze hotels hebben meestal speciale ruimtes waar de gasten fietsen kunnen stallen, iets waar grotere groepen wielrenners graag gebruik van maken. Ongetwijfeld zullen er nog wel meer hotels zijn in Benidorm en omgeving die fietsvriendelijk genoeg zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?